Saopštenje Skupština

Razgovori EU, vlasti i lažne opozicije su nastavak urušavanja suvereniteta Srbije

Danas se u Narodnoj skupštini održava druga runda razgovora između predstavnika vlasti i lažne opozicije, pod pokroviteljstvom predstavnika Evropske unije. Činjenica da EU parlamentarci praktično privode političke subjekte na razgovore u najvišem organu vlasti u zemlji predstavlja nezapamćeno urušavanje suvereniteta Srbije i svedoči o podaničkom mentalitetu vlasti i poželjne opozicije.

Primarni interes EU nisu fer i slobodni izbori, već razjedinjavanje opozicije u proklamovanoj pretnji bojkotom i stvaranje privida legitimiteta narednog skupštinskog saziva, kojim će i dalje upravljati ista vlast. EU u sadašnjoj vlasti ima savršenog partnera za pretvaranje Srbije u koloniju jeftine radne snage i parkinga za migrante kojima EU odbije zahtev za azil, a samim tim i interes da autokrata Vučić što duže ostane na vlasti.

DJB izražava veliku zabrinutost što pojedini predstavnici opozicije pristaju da učestvuju u ovoj farsi i razjedinjavaju većinski stav da je najbolji put do stvaranja uslova za fer i slobodne izbore isticanje jasnih zahteva koje vlast treba da ispuni pod pretnjom bojkotom. Podanički odnos prema EU predstavnicima takođe razgrađuje državu i urušava suverenitet Srbije.

Da su EU predstavnici iskreni u svojoj želji da potpomognu uspostavljanje uslova za fer i slobodne izbore u Srbiji, ne bi se angažovali u organizaciji razgovora između vlasti i njoj poželjne opozicije, već bi svoj neupitan uticaj na trenutnu vlast u Srbiji iskoristili da je privole da bez odlaganja ispuni istaknute zahteve.

DJB apeluje da prava opozicija (SzS, PSG i DJB) zajednički stane iza 3 do 5 jednostavnih i jasnih zahteva koje treba istaći pred vlast, dobro osmisli kampanju bojkota i njene ciljeve, te složno stane iza pretnje bojkotom do ispunjenja tih zahteva.


Pročitajte još i:

Branka Stamenković: Prvi smo progovorili o pretnji bojkotom

Još uvek ima vremena da se izbegne bojkot, ali ono ističe

Da li EU preko Soroša najavljuje državni udar i suspenziju Ustava?

Pretnja bojkotom mora da se uozbilji

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar