Гостовање

Радуловић у “Утиску недеље”: Немачка управља Балканом у јагњећој кожи ЕУ

Председник ДЈБ Саша Радуловић гостовао је у недељу увече у емисији “Утисак недеље”.

Гостујући у емисији “Утисак недеље”, председник ДЈБ Саша Радуловић изјавио је да Немачка управља целим Балканом, преобучена у јагњећу кожу ЕУ, стварајући тако за себе колонију јефтине радне снаге и паркинг за мигранте. Због тога што у потпуности подржава овакву колонијалну политику, председник Вучић ужива безрезервну подршку Немачке и ЕУ да настави своју погубну аутократску владавину у Србији. Резултат је потпуно урушавање домаће привреде и масован одлазак младих људи из земље.

Он је рекао да се у Србији систематски уништава домаћа привреда и то је такође политика Немачке. Србија је у периоду између 2007. и 2018. године увезла више робе него што смо извезли у висини од 60 милијарди евра. Трошимо више него што зарађујемо, дефицит платног биланса нам је у истом периоду био 34 милијарде евра, и сигурно тонемо у дужничко ропство. То нам је донела безрезервна подршка ЕУ коју имамо и од ове и од претходне власти.

– Привредни раст у Србији у периоду од 2014. до 2018. године је најнижи у региону и износи 7,9%. Следећи су БиХ и Македонија са преко 13%, затим Албанија са преко 15% и Црна Гора са преко 17%. Партократија на власти није смањила дефицит тако што је увела ред, већ тако што је завукла руку у џеп грађана и привреде. Подигли су ПДВ са 18% на 20%, порез на добит са 10% на 15%, увели акцизу за струју и подигли акцизе за нафту и дуван. С друге стране, грађани су због партијског јавашлука у јавним предузећима кроз активиране државне гаранције платили 155 милијарди динара у последњих 5 година. 

Радуловић је нагласио и да је Србија у последњих 30 година опљачкана, а да нико за то није одговарао, јер свака следећа власт штити претходну. 

– Global Financial Integrity група анализирала је нелегално извлачење новца из многих земаља. Утврдили су да је у периоду између 2004. до 2013. године из Србије извучено 40 милијарди евра. Главни метод извлачења новца (у преко 83% случајева) је лажно фактурисање које нас годишње кошта око 4 милијарде евра, што је 10% БДП-а. Држава Србија би могла да спречи ово извлачење новца, али нажалост у последњих 30 година није постојала, и даље не постоји политичка воља да се то уради. 

Наводећи да је Србија богата земља и да се све ово може променити под условом да се промени партократски систем који влада државом већ 30 година, Радуловић је навео домаћу софтверску индустрију као пример.

– Извоз наше софтверске индустрије последњих 10 година расте по стопи од 30% годишње. Тајна ове успешности крије се у чињеници да партократија нема утицаја на клијенте из иностранства за које раде наше софтверске фирме. Предуслов сваког напретка Србије је промена партократског система. Насупрот широко распрострањеном мишљењу, то уопште није тешко постићи. Док сам био министар привреде, то сам и доказао тако што сам са својим тимом за само месец дана поставио јасна правила и очекивања, јасне норме и надзор рада, и запослени у министарству и свим повезаним агенцијама почели су без изузетка да раде свој посао како треба. Парадоксално је, али је тачно: много је лакше променити систем него доћи у ситуацију да га промените. Изузетно је тешко у условима потпуног медијског мрака и изгубљеног поверења грађана у политички процес доћи на власт, одакле се систем мења.

Радуловић је потом упитао друге госте у студију да ли стварно мисле да ЕУ и Немачка не знају шта се дешава у Србији, да не знају за корупцију, контролу медија и лажне дипломе? Ако знају, зашто онда подржавају ову власт? Одговор је једноставан: због Косова и Метохије и миграната. Аустријски министар полиције јавно је говорио о томе да Аустрија има потписан споразум о повратку миграната којима одбије захтев за азил у Србију. Чак је и председник Вучић 2018. године отворено говорио о томе да ће се до 2028. године изједначити број наших људи који напуштају земљу и број миграната који ће се насељавати у Србији, а да ће од 2030. године бити више миграната који се насељавају, него наших људи који се исељавају.