Saopštenje

Saša Radulović protiv Dojče Velea pred sudovima Nemačke

Nemanja Rujević, koji je na platnom spisku nemačke državne propagandne agencije Dojče Vele, objavio je juče na Tviteru da je “zemaljski sud u Bonu u potpunosti odbacio tužbu Saše Radulovića protiv Dojče Velea”. Budući da nijedan medij nije preneo vest da je Saša Radulović tužio Dojče Vele, obaveštavamo javnost da je sudski postupak koji je predsednik DJB Saša Radulović u Nemačkoj pokrenuo protiv nemačke državne propagandne agencije Dojče Vele još uvek u toku. Nakon što Saša Radulović dobije odluku suda u Bonu koju još uvek nije dobio i o kojoj je saznao od N1 i Danasa, sledi ulaganje žalbe, jer u prvostepenom postupku sud nije saslušao nijednog svedoka niti je razmatrao nalaz stručnjaka za poreska pitanja iz SAD, Majkla DŽ. Dezmonda, a Dojče Vele nije odgovorio ni na jednu tačku tužbe, tako da je potpuno nejasno na osnovu čega je sud došao do takvog zaključka.

Majkla Dezmonda je, u martu ove godine na predlog američkog predsednika Donalda Trampa, Senat SAD imenovao za glavnog savetnika američkog predsednika za pitanja poreske uprave (IRS). Dezmondov nalaz je ključni dokaz u postupku protiv Dojče Velea jer objašnjava zašto je neistinit niz tvrdnji koje je 2016. u javnost plasirao ovaj nemački medij, počev od osnovne tvrdnje da Saša Radulović duguje više od milion dolara poreza u SAD.

Laž o navodnom poreskom dugu Saše Radulovića u SAD u srpskoj javnosti plasirana je samo dva meseca nakon što je DJB 2016. godine ušao u Skupštinu kao najjača opozicija, te da je zatim tim lažima u srpskim medijima mesecima vođena besomučna kampanja diskreditacije lidera DJB, a da potom nijedan jedini mejnstrim medij srpsku javnost nije obavestio da je Saša Radulović tužio Dojče Vele u Nemačkoj.

Predsednik DJB Saša Radulović neće komentarisati odluke nemačkih sudova sve do okončanja postupka koji je još uvek u toku. Apelujemo na medije u Srbiji da jednako odgovorno pristupe izveštavanju o ovom slučaju i uzdrže se od objavljivanja nepotpunih i zlonamerno plasiranih informacija, sračunatih na širenje propagande, a ne na izveštavanje javnosti. Krajnje je neodgovorno i neprofesionalno u javnosti širiti zabludu da bilo koja javna ličnost može ostati dužna milionske iznose za porez u SAD.

Pročitajte još i:

Saša Radulović tužio Dojče vele

Šta je sve izmislio Dojče vele

O lažnom dugu za porez u Americi

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar