Војводина

Бојкот као једини логичан одговор у ненормалним условима

Још када се јавила идеја о бојкоту избора тврдили смо да ће бојкот бити успешан ако изборе бојкотује права опозиција. Сада када су избори расписани, видимо да ће изборе бојкотовати: СЗС, ПСГ, ДЈБ и још неке групе грађана, што је сасвим довољно. Остали не морају. Према предвиђањима излазност ће бити испод 40% а СНС и СПС ће освојити око 4/5 гласова. Скупштина ће практично бити једнопартијска. Диктатура ће тако бити потпуно огољена.

Зашто бојкот?

На намештене изборе се не излази. На намештеним изборима може само да се изгуби. Изласком на унапред намештене изборе прећутно бисмо се сложили са потпуно ненормалним изборним условима и легитимитетом будуће Скупштине. Прави легитимитет Скупштини не даје ни ЕУ већ грађани који бојкотом избора имају шансу да почисте лажну опозицију.

Шта је требало да се догоди да изађемо на изборе?

Шта је власт под будним патронатом ЕУ требала да уради? Било је потребно да се отворе медији. Да сви имају фер простор у њима (не једнак, већ само фер). Да се уреде бирачки спискови, да не гласају мртви и они који нису ту. Да постоји неограничен приступ изборном материјалу након избора. Све је ово било лако изводљиво да је било воље. Уместо тога, власт је уз помоћ ЕУ која стално понављала да Србија иде у добром смеру и Сорошевих невладиних организација убеђивала да је све у реду и да треба да се изађе на изборе. Успели су да убеде део опозиције.

Ко излази на изборе?

На изборе излазе осим СНС и СПС и лажна опозиција: ЛСВ, СРС, ДСС, СПАС (Шапић), посланици ДС, Чеда и још неки.

Подељени су у три групе:

  1. сателите власти које власт промовише на свим својим медијима,
  2. сателите ЕУ који безпоговорно слушају шта год из ЕУ кажу,
  3. партијске паразите о којима говоримо још од 2014, који су ту зарад личног интереса, фотеља и партијског запошљавања.

Бојкотом се не осваја власт

То је потпуно тачно. Бојкотом прво морамо да се изборимо за фер и поштене изборе на којима ће власт освојити онај ко буде добио највише поверења без притисака, уцена и куповине гласова и непостојећих гласача. Дакле бојкотовањем избора се не осваја власт на улици као што то многи хоће да представе.

Гласачима власти

Знамо да због медијског мрака и начина на који добијате информације мислите да СНС штити националне интересе, а мислите да опозиција то хоће да сруши. Да није медијског мрака имали би прилику да објаснимо да то није тако. Имали бисмо прилику да објаснимо да власт спроводи за нас погубну немачку политику претварања Србије и целог Балкана у колонију јефтине радне снаге. Да ЕУ нема план да прими Србију, већ да има план да исељавањем у наредних 20 година милион квалификованих радника напусти земљу и да овде насели мигранте. Ово нису наше речи већ нажалост речи председника Вучића пред камерама Тањуга. Такође мислимо да власт има намеру да призна Косово.

Миграције и мигранти

Мигранти нам нису непријатељи. Они су жртве као и ми. Истерали су их из њихових земаља тако што су им уништили земље и сад их користе као оружје за рушење суверених држава. Решење мигрантске кризе је у земљама из којих су истерани.

Локални избори

Када бисмо изашли на локане изборе а бојкотовали републичке, са пуним правом би могло да се каже да смо лицемерни. ДЈБ бојкотује све изборе иако има општина где би можда чак лакше него у Шапцу могли да учествујемо у формирању власти без СНСа. Нас занима промена система а не ситне привилегије које учешће у локалним парламентима доноси.

На крају

Ми бисмо заиста волели да нисмо у праву. За све нас би боље било да нисмо у праву. Међутим, нажалост, мислимо да јесмо у праву. Немојте да нам верујете на реч. Пратите шта власт ради и шта се око вас дешава. Немојте само да пратите шта власт говори.

Градски одбор
Доста је било – Зрењанин

Ознаке

ДЈБ Зрењанин

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар