Vojvodina

Bojkot kao jedini logičan odgovor u nenormalnim uslovima

Još kada se javila ideja o bojkotu izbora tvrdili smo da će bojkot biti uspešan ako izbore bojkotuje prava opozicija. Sada kada su izbori raspisani, vidimo da će izbore bojkotovati: SZS, PSG, DJB i još neke grupe građana, što je sasvim dovoljno. Ostali ne moraju. Prema predviđanjima izlaznost će biti ispod 40% a SNS i SPS će osvojiti oko 4/5 glasova. Skupština će praktično biti jednopartijska. Diktatura će tako biti potpuno ogoljena.

Zašto bojkot?

Na nameštene izbore se ne izlazi. Na nameštenim izborima može samo da se izgubi. Izlaskom na unapred nameštene izbore prećutno bismo se složili sa potpuno nenormalnim izbornim uslovima i legitimitetom buduće Skupštine. Pravi legitimitet Skupštini ne daje ni EU već građani koji bojkotom izbora imaju šansu da počiste lažnu opoziciju.

Šta je trebalo da se dogodi da izađemo na izbore?

Šta je vlast pod budnim patronatom EU trebala da uradi? Bilo je potrebno da se otvore mediji. Da svi imaju fer prostor u njima (ne jednak, već samo fer). Da se urede birački spiskovi, da ne glasaju mrtvi i oni koji nisu tu. Da postoji neograničen pristup izbornom materijalu nakon izbora. Sve je ovo bilo lako izvodljivo da je bilo volje. Umesto toga, vlast je uz pomoć EU koja stalno ponavljala da Srbija ide u dobrom smeru i Soroševih nevladinih organizacija ubeđivala da je sve u redu i da treba da se izađe na izbore. Uspeli su da ubede deo opozicije.

Ko izlazi na izbore?

Na izbore izlaze osim SNS i SPS i lažna opozicija: LSV, SRS, DSS, SPAS (Šapić), poslanici DS, Čeda i još neki.

Podeljeni su u tri grupe:

  1. satelite vlasti koje vlast promoviše na svim svojim medijima,
  2. satelite EU koji bezpogovorno slušaju šta god iz EU kažu,
  3. partijske parazite o kojima govorimo još od 2014, koji su tu zarad ličnog interesa, fotelja i partijskog zapošljavanja.

Bojkotom se ne osvaja vlast

To je potpuno tačno. Bojkotom prvo moramo da se izborimo za fer i poštene izbore na kojima će vlast osvojiti onaj ko bude dobio najviše poverenja bez pritisaka, ucena i kupovine glasova i nepostojećih glasača. Dakle bojkotovanjem izbora se ne osvaja vlast na ulici kao što to mnogi hoće da predstave.

Glasačima vlasti

Znamo da zbog medijskog mraka i načina na koji dobijate informacije mislite da SNS štiti nacionalne interese, a mislite da opozicija to hoće da sruši. Da nije medijskog mraka imali bi priliku da objasnimo da to nije tako. Imali bismo priliku da objasnimo da vlast sprovodi za nas pogubnu nemačku politiku pretvaranja Srbije i celog Balkana u koloniju jeftine radne snage. Da EU nema plan da primi Srbiju, već da ima plan da iseljavanjem u narednih 20 godina milion kvalifikovanih radnika napusti zemlju i da ovde naseli migrante. Ovo nisu naše reči već nažalost reči predsednika Vučića pred kamerama Tanjuga. Takođe mislimo da vlast ima nameru da prizna Kosovo.

Migracije i migranti

Migranti nam nisu neprijatelji. Oni su žrtve kao i mi. Isterali su ih iz njihovih zemalja tako što su im uništili zemlje i sad ih koriste kao oružje za rušenje suverenih država. Rešenje migrantske krize je u zemljama iz kojih su isterani.

Lokalni izbori

Kada bismo izašli na lokane izbore a bojkotovali republičke, sa punim pravom bi moglo da se kaže da smo licemerni. DJB bojkotuje sve izbore iako ima opština gde bi možda čak lakše nego u Šapcu mogli da učestvujemo u formiranju vlasti bez SNSa. Nas zanima promena sistema a ne sitne privilegije koje učešće u lokalnim parlamentima donosi.

Na kraju

Mi bismo zaista voleli da nismo u pravu. Za sve nas bi bolje bilo da nismo u pravu. Međutim, nažalost, mislimo da jesmo u pravu. Nemojte da nam verujete na reč. Pratite šta vlast radi i šta se oko vas dešava. Nemojte samo da pratite šta vlast govori.

Gradski odbor
Dosta je bilo – Zrenjanin

Oznake

DJB Zrenjanin

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar