VIDEO

(Видео) ДЈБ захтева укидање двадесетчетворочасовног полицијског часа

У Србији је 15. марта извршен државни удар. Суспендована је Народна скупштина која је носилац народне суверености и један човек је на себе противуставно преузео надлежности Скупштине. На основу противуставно проглашеног ванредног стања тај исти човек готово свакодневно доноси противуставне одлуке које ограничавају Уставом загарантоване слободе грађана. ДЈБ захтева да власт хитно укине противуставну одлуку о забрани напуштања домова између 13.00 сати у суботу и 5.00 сати у понедељак ујутро.

Ова мера нема никакво оправдање. Вирус се преноси контактом са заражене особе на другог човека најчешће преко капљица кашља. Вирус се не преноси ваздухом. Најважнија мера против ширења вируса је држање одстојања и извегавање контакта. Шетња по градским улицама и парковима, ако људи држе одстојање, не угрожава никога.

Власт без икакве парламентарне контроле укида права и слободе грађана у мери која је претерана за ситуацију у којој се налазимо. Ово ће имати катастрофалне последице по привреду Србије, а никакав ефекат на одбрану нације од вируса.