VIDEO

(Video) DJB zahteva ukidanje dvadesetčetvoročasovnog policijskog časa

U Srbiji je 15. marta izvršen državni udar. Suspendovana je Narodna skupština koja je nosilac narodne suverenosti i jedan čovek je na sebe protivustavno preuzeo nadležnosti Skupštine. Na osnovu protivustavno proglašenog vanrednog stanja taj isti čovek gotovo svakodnevno donosi protivustavne odluke koje ograničavaju Ustavom zagarantovane slobode građana. DJB zahteva da vlast hitno ukine protivustavnu odluku o zabrani napuštanja domova između 13.00 sati u subotu i 5.00 sati u ponedeljak ujutro.

Ova mera nema nikakvo opravdanje. Virus se prenosi kontaktom sa zaražene osobe na drugog čoveka najčešće preko kapljica kašlja. Virus se ne prenosi vazduhom. Najvažnija mera protiv širenja virusa je držanje odstojanja i izvegavanje kontakta. Šetnja po gradskim ulicama i parkovima, ako ljudi drže odstojanje, ne ugrožava nikoga.

Vlast bez ikakve parlamentarne kontrole ukida prava i slobode građana u meri koja je preterana za situaciju u kojoj se nalazimo. Ovo će imati katastrofalne posledice po privredu Srbije, a nikakav efekat na odbranu nacije od virusa.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar