Образовање Саопштењe

Омогућити студентима нормално студирање

Ректорка Универзитета у Београду најавила је прошле недеље да се БУ одлучио за комбиновани модел наставе од октобра, уз одржавање теоријског дела наставе на даљину, а практичног у мањим групама на факултетима и све то уз “већи надзор онлајн предавања”.

Слично одлуци Министарства просвете, када је у питању комбинована настава у основним школама у Србији, Београдски Универзитет прибегава непотребним мерама за све, уместо да се предавања и рад на факултету прилагоде за имунокомпромитоване студенте, а осталима да се омогући квалитет рада и предавања на који су навикли, а за који део студената и папрено плаћа у виду високих школарина.

Последице по квалитет образовања наше деце су непоправиве и оштетиће целу генерацију студената. Онлине настава није исто што и права настава. Онлине наставу студенти могу да добију било где у свету и то по много нижој цени него шо је цена школарине на БУ. Све више студената зато и одустаје од студија.

Ректорка БУ најавила је да ће одлука о евентуалном смањену цене школарина бити дата на одлучивање факултетима Универзитета у Београду, међутим оно што је до сада резултат овакве директиве из Ректората јесте управо најављени раст цена школарина на појединим факултетима Универзитета у Београду, будући да све више студената одустаје од студирања, а факултетима су потребна финансирања од школарина.

Уколико Београдски Унверзитет остане при својој изузетно штетној одлуци да задржи онлајн наставу, онда БУ мора и да призна да је постао онлајн школа на нивоу квалитета свих других онлајн курсева и да цену школарине усклади са њима.

Апелујемо на Ректорат да под хитно обезбеди квалитетну наставу на факултетима Београдског Универзитета и да обезбеди конкретне мере за имунокомпромитоване студенте и професоре, а да се осталим студентима омогући нормално похађање предавања, вежби и испита, како не бисмо целу генерацију судената осудили на неквалитетно онлајн студирање и тако се поигравали са њиховом будућношћу и будућношћу свих нас.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар