Obrazovanje Saopštenje

Omogućiti studentima normalno studiranje

Rektorka Univerziteta u Beogradu najavila je prošle nedelje da se BU odlučio za kombinovani model nastave od oktobra, uz održavanje teorijskog dela nastave na daljinu, a praktičnog u manjim grupama na fakultetima i sve to uz “veći nadzor onlajn predavanja”.

Slično odluci Ministarstva prosvete, kada je u pitanju kombinovana nastava u osnovnim školama u Srbiji, Beogradski Univerzitet pribegava nepotrebnim merama za sve, umesto da se predavanja i rad na fakultetu prilagode za imunokompromitovane studente, a ostalima da se omogući kvalitet rada i predavanja na koji su navikli, a za koji deo studenata i papreno plaća u vidu visokih školarina.

Posledice po kvalitet obrazovanja naše dece su nepopravive i oštetiće celu generaciju studenata. Online nastava nije isto što i prava nastava. Online nastavu studenti mogu da dobiju bilo gde u svetu i to po mnogo nižoj ceni nego šo je cena školarine na BU. Sve više studenata zato i odustaje od studija.

Rektorka BU najavila je da će odluka o eventualnom smanjenu cene školarina biti data na odlučivanje fakultetima Univerziteta u Beogradu, međutim ono što je do sada rezultat ovakve direktive iz Rektorata jeste upravo najavljeni rast cena školarina na pojedinim fakultetima Univerziteta u Beogradu, budući da sve više studenata odustaje od studiranja, a fakultetima su potrebna finansiranja od školarina.

Ukoliko Beogradski Unverzitet ostane pri svojoj izuzetno štetnoj odluci da zadrži onlajn nastavu, onda BU mora i da prizna da je postao onlajn škola na nivou kvaliteta svih drugih onlajn kurseva i da cenu školarine uskladi sa njima.

Apelujemo na Rektorat da pod hitno obezbedi kvalitetnu nastavu na fakultetima Beogradskog Univerziteta i da obezbedi konkretne mere za imunokompromitovane studente i profesore, a da se ostalim studentima omogući normalno pohađanje predavanja, vežbi i ispita, kako ne bismo celu generaciju sudenata osudili na nekvalitetno onlajn studiranje i tako se poigravali sa njihovom budućnošću i budućnošću svih nas.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar