Kosovo i Metohija Saopštenje

Srbija da zamrzne pregovore u Briselu dok se ne formira ZSO

Ostavljajući po strani činjenicu da protivustavan Briselski sporazum uopšte trebalo potpisivati, DJB konstatuje da je Republika Srbija ispunila sve preuzete obaveze iz tog protivustavnog sporazuma, dok Priština nije ispunila nijednu. U najdubljem interesu Republike Srbije je da obustavi dalje razgovore u Briselu sve dok Priština ne dostavi nacrt Statuta ZSO o kome bi se na tim razgovorima raspravljalo. Prištini Republika Srbija za ovo treba da odredi rok od tri meseca. Ukoliko se to ne desi, Vlada Republike Srbije treba Briselski sporazum da proglasi ništavim zbog neispunjenja Prištine i napusti dalje razgovore u Briselu.

Na parlamentarnim izborima održanim 21.juna ove godine, vlast je falsifikovala zapisnike sa biračkih mesta. DJB ih je uhvatio u ovom falsifikatu i pravno oborio izbore. Koristeći pravno nasilje i činjenicu da je Ustavni sud na žalost podređen stranci na vlasti i da u tom sudu sede stranačke sudije, vlast je ignorisala pravo i na osnovu falsifikovanih zapisnika i formirala falsifikovanu skupštinu sa falsifikovanim poslanicima koji još uvek nije formirala falsifikovanu vladu. Ni predsednik države ni trenutna tehnička vlada, a ni buduća falsifikovana vlada, nemaju pravni osnov za bilo kakvo pregovaranje.

Za stanovništvo Kosova i Metohije koje živi južno od Ibra, ZSO je kritično važna. Punih šest godina, od potpisivanja sporazuma u Briselu 2013. godine, Priština nije čak ponudila ni nacrt Statuta SZO. Srbija treba prvo da zamrzne sve razgovore u Briselu dok Priština ne ispuni svoje obaveze i ne formira ZSO, a ukoliko se to ne desi u roku od tri meseca, Briselski sporazum treba proglasiti ništavnim zbog neispunjenja Prištine.

Povezani tekstovi:

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar