Državna uprava

Časno je biti kontrolor

Za jednu državu važna je funkcija političkog sistema. Da bi jedan politički sistem bio ispravan, potrebno je da se do njega dođe na ispravan način. Za ispravnost državnog uređenja potrebni su politički izbori, postavljeni tako, da svi zakonski parametri, budu ispoštovani i regulisani na pravi način.

Sa promenom političkog sistema, promenio se odnos prema mnogim autoritetima, pa samin tim i prema nekim zanimanjima. Biti policajac ili komunalni inspektor je časno zanimanje. Časno je braniti svoju zemlju i biti vojnik.

Za regularnost izbora i poštovanje zakonskih normi na političkim izborima odgovorni su upravo kontrolori. Moramo vratiti ugled i funkciju kontrolorima na političkim izborima. Održavanje ispravnosti političkog života jedne uređene države, nije posao za dnevnicu, već je istinski doprinos ka funkcionisanju jedne savremene države.

Mira Rakonjac, Zamenik koordinatora DJB Rakovica

Oznake

O autoru

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Sta su kontrolori? Zakon ne poznaje taj izraz. Mozda clanovi birackih odbora? Ne razumem zasto izmisljate nazive legalnih ucesnika u izbornom procesu, valjda da zvuci ,,ozbiljnije” kao nekog kontrolisu vau…