Mediji Saopštenje

Saša Radulović dobio spor protiv lista “Danas” i Klanščeka

U sporu koji je Saša Radulović pokrenuo protiv dnevnog lista “Danas” i Branislava Klanščeka, kao autora teksta “Preuzimanje krivice” koji je Danas objavio u maju 2018. godine, a u kojima je izneto niz neistina, Viši sud u Beogradu presudio je krajem oktobra 2020. godine u korist oštećenog Saše Radulovića.

Presudom su i Danas i Klanšček obavezani da Saši Raduloviću isplate naknadu nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda, jer su objavili laži o Saši Raduloviću i pokretu Dosta je bilo.

Podsećamo javnost da je Branislav Klanšček na Pinku, ali i u dnevnom listu Danas nakon izbora 2016.  našao sigurnu luku za napade na Sašu Radulovića i Dosta je bilo kroz ulogu kolumniste koji je serijom tekstova dovodio javnost u zabludu, nanoseći DJB političku štetu. Nakon što je pres služba DJB saopštenjima na to reagovala, pokušavajući da pokupi već razvejano perje laži, Klanšček je pokrenuo nekoliko sudskih sporova po privatnoj tužbi protiv Saše Radulovića. S obzirom da je sud po prvoj od njih presudio u korist Saše Radulovića, Klanšček je molio sud da mu dozvoli da povuče preostale tužbe i ne plati sudske troškove. 

Branislav Klanšček je isključen iz DJB u martu 2016. godine, pre lokalnih izbora, nakon što je falsifikao izbornu listu pokreta DJB na Vračaru i sebe stavio na prvo mesto, gde ni po stručnosti ni po profesionalnom iskustvu ne bi mogao da stigne regularnim putem. Nakon tih izbora, uslikan je na sastanku opštinskog odbora SNS na Vračaru. Naredne dve godine lažno se predstavljao kao zastupnik GG Dosta je bilo – Saša Radulović na Vračaru i davao izjave za medije kojima je obmanjivao javnost, a medijski prostor dobijao je u Srpskom Telegrafu, Danasu, Informeru i na TV Pink.

Povezani tekstovi:

Klanšček izgubio spor protiv Radulovića
Klanšček izgubio sve sporove protiv Saše Radulovića

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar