Foto:ANDJELKO VASILJEVIC
Prenosimo

Radulović za Novosti o Sporazumu: Vlast je odbila da u oblasti medija napravi sistem

U nastavku vam prenosimo integralni tekst intervjua koji smo poslali na objavu Večernjim Novostima. Napominjemo da tekst intervjua objavljen u Novostima 1. novembra ne sadrži ocenu dela sporazuma u vezi sa medijima, koji Saša Radulović obrazlaže rečima da je vlast ”odbila da u oblasti medija napravi sistem”. Pored toga, Novosti su odlučile da izmene pitanja u odnosu na originalna pitanja na koja je Saša Radulović odgovarao, a sebi su dali za pravo da izmene i delove Sašinih odgovora bez prethodne konsultacije sa pres službom, kao u slučaju gde su Sašinu formulaciju ”kovid ausvajsi” preinačili u ”kovid pasoši”. Na posletku, iako su neki drugi lideri opozicije koji su se odazvali pozivu Novosti na intervju ponedeljkom, pojavili na naslovnoj strani ovog dnevnog lista – predsedniku DJB Suverenista Saši Raduloviću je uskraćena i ova uobičajena praksa.

Pročitajte intergralni i neredigovani intervju u nastavku:

Da li ste zadovoljni sporazumom o poboljšanju izbornih uslova?

U nekim stvarima smo postigli značajne pomake u nekim veoma malo. Od 41. Člana sporazuma 13. članova su predlozi DJB-Suverenista, a još 10 zajednički predlozi sa  Zavetnicima i Dverima. Ostali članovi, njih 18, su uvodni članovi i stvari koje je SNS sam stavio u sporazum. Postigli bismo mnogo više da su u pregovorima opoziciju zastupali samo DJB, Zavetnici i Dveri. Iako su imali najveći medijski prostor da komentarišu pregovore, POKS i DSS nisu imali nijedan jedini svoj predlog i pomagali su vlasti da ispregovara što manje.

Kod medija vlast je odbila da se napravi sistem i pravila koja će važiti za sve. Žao nam je što nije prihvaćeno elektronsko glasanje za dijasporu. Vlast očigledno ne želi da naša deca koja su pobegla iz zemlje glasaju. Ako hoćemo da ih vratimo, a nadam se da svi to hoće, to nije dobro.

 

Hoćete li na izbore izaći samostalno ili u koaliciji sa nekom strankom?

Na izbore izlazimo kao Suverenisti. Na toj listi će biti mesta i za druge suvereniste koji se protive bezumnom globalizmu koji ubija sve čovečno u čoveku.

 

Da li se zna ko će biti kandidat za predsednika Srbije iz redova DJB ili ste spremni da imate zajedničkog kandidata sa nekim drugim strankama?

Suverenisti će imati svog kandidata na predsedničkim izborima.

 

Smatrate li da će na izborima učestvovati i ostale opozicione stranke i da je ideja o bojkotu propala? Šta je po vama glavni uzrok neslaganja u opoziciji?
Bojkot je bio greška. Za tu grešku krivicu snosi i vlast. Bojkot je oslabio Srbiju. U opoziciji postoje velike programske razlike. DJB-Suverenisti misle da samo Srbija nema alternativu, da je ovo što se dešava sa kovidom u svetu jedno ludilo globalnih koroporacija i banaka koje ubijaju demokratiju i slobodu ljudi, da treba jačati domaću privredu i poljoprivredu, da ne treba subvencionisati strance, da Nemci ne treba da izdaju 70% udžbenika za našu decu, da treba da jačamo odbranu zemlje. Značajan deo opozicije, baš kao i vlast, misli da EU nema alternativu, podržava kovid ludilo, misli da je NATO dobar za Srbiju, misle da je u redu da Nemačka finansira zelene stranke po Srbiji.

 

Da li biste rušili vlast Aleksandra Vucica na pitanju Kosova i Metohije?

Ne. Pored Republike Srpske to je pitanje vrhunskog državnog i nacionalnog interesa. Preci su svoju krv i živote utkali u našu slobodu i suverenost našeg naroda. Bajdenov izaslanik Eskobar je u Republici Srpskoj izgleda uspeo da pridobije deo opozicije. To je za žaljenje. DJB-Suverenisti nikada neće, zarad podrške zapada ili bilo kog drugog, činiti štetu državi Srbiji.

 

Zašto birači baš vama treba da daju podršku i da li ste sada spremni da obećate šta sigurno nećete uraditi ukoliko biste došli na vlast?

Nećemo izdati državne i nacionalne interese, Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku i nećemo dozvoliti kovid ausvajse, onlajn škole i razne zabrane. Glasači u Srbiji žele stabilnost i jaku Srbiju. Žele da znaju da ako izaberu nekoga drugog da vodi Srbiju, da će taj drugi štititi državu i interese naroda, da je neće prodati zapadnim interesima, da će jačati domaću privredu, da će penzije i dalje da se isplaćuju itd. Najveća greška vlasti je što povlađuje zapadni interesima posebno Nemačkoj, ne pomaže u toj stabilnosti, ne gradi konsenzus i ne okuplja i vlast i opoziciju oko državnih i nacionalnih interesa, već napada i hoće sve sama, a to slabi Srbiju. Vučić je oko sebe okupio jako loše kadrove i to narod vidi. Sve odluke donosi sam. Nema savetnike. To nije dobro. To čini Srbiju slabom.

 

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar