Intervju

Biljić: Pozivam sve građane da izađu na referendum i glasaju NE

Potpredsednik DJB Suverenista Vojin Biljić gostovao je u Jutarnjem programu RTS1 i tom prilikom pozvao sve građane Republike Srbije da izađu na referendum i glasaju NE. Ovo je najvažnije državno i nacionalno pitanje u proteklih 20 godina, kazao je Biljić. Radi se o Soroševim izmenama Ustava za Soroševo a ne nezavisno pravosuđe.

Godine 2018. Soroševa fondacija je započela finansiranje Društva sudija Srbije i Udruženja javnih tužilaca Srbije. Iako ovi nazivi zvuče poprilično “državno”, u pitanju su dve nevladine organizacije, koje su pripremile, a potom i predložile izmene Ustava. Iste godine, Soroš mlađi se zahvalio predsedniku Vučiću na podršci koju njegova organizacija ima.

Ova vlast je prvo izmenila Zakon o referendumu tako da ne mora da izađe više od pola glasača da bi on bio važeći, a odmah potom i zvanično raspisala referendum za promenu Ustava po predlogu dve NVO za 16. januar 2022 godine.

Biljić je zaključio da moramo da sačuvamo narodnu suverenost, pozvao je sve građane Republike Srbije da budu kontrolori, da kroz ovaj proces sprečimo donošenje ovakvog Ustava koji je katastrofalan, i još jednom, da izađu na referendum i glasaju NE.

Pogledajte snimak celog gostovanja na linku ispod:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/4613828/referndum-promena-ustava-dosta-je-bilo-sdps.html

 

 

 

 

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar