Politika Saopštenje

Predstavnik DJB u RIK- u iz protesta napustio sednicu

Predstavnik Dosta je bilo u Republičkoj izbornoj komisiji Vojin Biljić sinoć je iz protesta napustio sednicu RIK-a zbog nezakonitog postupanja predsednika RIK-a koji je odbio da zahtev za svoje izuzeće prosledi Skupštini Srbije i time brutalno prekršio Zakon o opštem upravnom postupku. Zahtev za izuzeće predsednika RIK-a podnet je zbog očigledne diskriminacije predsedničkog kandidata Saše Radulovića u RIK-u kada se odlučivalo o prigovoru DJB, nezakonitog ignorisanja svih inicijativa koje je DJB podneo RIK-u i favorizovanja samo jednog kandidata vladajućih stranaka.

Dosta je bilo zahteva primenu zakona i da se obrazložen zahtev za izuzeće predsednika RIK-a prosledi Skupštini Srbije koja ga je izabrala i koja po Zakonu o upravnom postupku mora da se izjasni o tome. Do izjašnjavanja Skupštine Srbije o izuzeću predsednika RIK-a on ne sme obavljati tu dužnost i sve radnje koje preduzima su nezakonite. Odbijanje predsednika RIK-a da poštuje zakon je očigledna zloupotreba ovog državnog tela i dodatno delegitimiše izbore za predsednika Srbije.

Predsednik RIK-a je zahvaljujući većini koju mu redovno obezbeđuju predstavnici kandidata Nenada Čanka, Milana Parovića, Vojislava Šešelja i Milana Stamatovića, usvajao samo predloge koji su dolazili direktno od Aleksandra Vučića ili predstavnika vladajućih stranaka. Time je nezakonito delovao samo u interesu jednog kandidata, a diskriminisao sve druge. RIK mora da deluje nepristrasno i da donosi odluke u skladu sa zakonom, a dosadašnjim odlukama RIK se pretvorio u sraman instrument vladavine Aleksandra Vučića.

Pokret Dosta je bilo će podneti žalbu Ustavnom sudu na postupanje predsednika RIK-a.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Ostavite komentar

5 Komentara na "Predstavnik DJB u RIK- u iz protesta napustio sednicu"

avatar
2500
najnoviji najstariji
igor
Gost
igor

Dok ne sednete sa istinskom opozicijom – i ne napustite Rik i Skupštinu – u potpunosti, trčite u mestu. Na traci koju vam je uključio Vučić lično. Gledao sam na Nac.geografiji emisije sa simpatičnim likom pod nazivom „Šaptač psima“. Lik sredjuje problematične kuce, dovodi ih u red kada gazde, tj, vlasnici, više ne znaju šta će sa njima, kada im je ponašanje nekontrolisano, kada previše laju, ne slušaju naredbe ili imaju pregršt energije, prave ludnicu u kući… Lik, omaleni Meksikanac, dodje i sredi te kuce da oni zaista ubrzo postanu – male mace. I poslušne i mirne. Znate koja mu je glavna „taktika“? Stavlja kuce da trče na sobnoj traci, izmori ih tako i toliko, da posle možeš sa njima šta poželiš… Izgleda da je i Vučić gledao te emisije… Opozicija, ali i studenti, trenutno trče po tim trakama. Jednu traku je Vučić „odneo“ u centar, drugu u Rik.

Milan
Gost
Milan

Podržavam Igorov predlog.
Povezati se sa Boškom Obradovićem (Dverima) i Jeremićem i sa onima koji su sigurno protiv narko-vučića.

M.G.
Gost
M.G.

Podrzacu predlog, samo jos da nam Igor saopsti ko je to jos prava opozicija. Ja pravu opoziciju sem DJB ne vidim, na zalost. Znaci nece niko podrzati DJB, ili uzajamno podrzati, kako god. I, ako tako sami krenu bice opet omalovazavanje, ignorisanje, ismevanje po kvazimedijima. Shvatite, svi mediji su u rukama neprijatelja Srbije, ukljucujuci i takozvane slobodne, povraca mi se i da ih navodim.

Vojvođanka
Gost
Vojvođanka

Parović. mali nikogović ne čudi me što zajedno sa Stamatovićem leže na rudu Vučiću, ali Čanak ?! onoliki zapaljivi govori na temu novaca i Vojvodine i onda podrži Vučića radikala, pa treba svi ligaši da ga šutnu u istoriju, najobičniji karijerista, sramota. Da li je svestan svoje uloge u ovim sudbonosnim zbivanjima.

Borislav
Gost
Borislav

Stamatović je promenio glasača. Sada glasa drugojačije.