VIDEO Ekonomija Izjava Komentar

Nikoliću je uzor ekonomskog razvoja zemlja u kojoj lekar prima platu od 30 evra (video)

Pogledajte izjavu potpredsednika pokreta „Dosta je bilo“ Aleksandra Stevanovića o poseti Tomislava Nikolića Kubi i idejama koje je tamo dobio. 


 

Aleksandar Stevanović

Aleksandar Stevanović

Diplomirani ekonomista i ekonomski konsultant poslednjih devet godina. U svom radu se naročito fokusira na mala i srednja preduzeća i snažno podržava izgradnju institucija, uspostavu funkcionalne tržišne privrede pod vladavinom prava uz minimalno državno mešanje i javnu potrošnju.

Po obrazovanju ekonomista sa dve master diplome iz Tranzicije i rekonstrukcije i Političke teorije i prakse demokratije.

Radio kao savetnik Ministra privrede, Unije poslodavaca Srbije, Udruženja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, Fonda za otvoreno društvo, Međunarodne organizacije rada, NALED-a, GIZ, HELP, USAID, Stalne konferencije gradova i opština, Fondacije Fridrih Nauman, ELDR, Ambasadora Države Izrael, Save the Children itd.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ps. Politički sistem u NR Kini je sve, samo ne komunizam. Godine reformi posle Mao Ce Tunga su od nje napravili ekonomakog džina. Da je sve ostalo kao pod Maoom, danas bi Kinezi gladovali.

  • Nije bitno kolika je plata nego sta za platu moze da se kupi. Da li zemlja ima zaposlenost stanovnistva ili opstu depresiju, da li ima proizvodnju ili sve uvozi, da li novac ulazi u zemlju ili izlazi. Strani vlasnici smanjuju broj zaposlenih i nivo plata da bi imali vecu dobit, plus tu dobit iznose iz nase u njihovu zemlju. Treba pospesiti domacu proizvodnju, zaposlenost, domace preduzetnistvo, smanjiti uvoz povecati izvoz, sve sto unosi novac pospesiti svim mogucim sredstvima. Tako se povecava standard svoje zemlje njenih gradjana. Ostalo je trosenje energije i vremena a mozda namerno zamajavanje radeci za tudje interese a ne svoje zemlje njenih stanovnika.