VIDEO Гостовање

Радуловић у емисији “Отворени екран”: Постајемо земља јефтине радне снаге (видео)

“Ми се полако, као земља, претварамо у земљу јефтине радне снаге. Практично читава економска политика државе је била усмерена ка томе од 5. октобра наовамо. Ми смо, изгледа, неспособни, па су нам потребни неки страни инвеститори-спасиоци који ће, ваљда, мека срца доћи овде и направити да нам буде добро. А домаће инвестиције су најмање три, четири или пет пута веће на годишњем нивоу него стране инвестиције. А то вам нико не говори.

Од укупног броја запослених у Србији 1.600.000 људи ради у породичним приватним фирмама. То је далеко највећи послодавац. Тај део економије прехрањује Србију.

Наравно, страни инвеститори су добродошли. Али ви не треба да правите економски систем и целу политику окренуту ка страним инвеститорима и великим корпорацијама. Ви треба да га правите ка малим, породичним фирмама. Велики ће се увек снаћи. Они имају довољно ресурса и у сваком добро уређеном систему ће наћи своје место, тако да они нису противници. Али, ми имамо један накарадан систем који је окренут ка њима. Имате субвенције по радном месту где практично наш произвођач бојлера плаћа порезе од којих дајемо страном инвеститору субвенцију од 6.000 – 7.000 евра по радном месту, да му буде боља конкуренција. То једноставно нема никаквог економског смисла.

Та политика је дубоко погрешна и морамо да је променимо, или ћемо постати земља јефтине радне снаге. Сва ће деца отићи и гледаћемо их преко Скајпа.”

Погледајте гостовање Саше Радуловића у емисији “Отворени екран” на новосадском Каналу 9 у целости:

 


Peticija ONLINE Ćir

Да ли ћеш им дозволити да претворе Србију у земљу јефтине радне снаге? Потпиши петицију ОНЛИНЕ. Уколико скупимо 50.000 потписа, то ће зауставити распродају државне имовине. Једина ствар које се партократија боји је твој глас.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Sjajno pitanje upućeno voditeljki: Da li se vaša plata povećala? Podrška pokretu iz Novog Sada! Danas sam video vest o nezadovoljstvu MMF sa radom Vlade po nekoliko pitanja, isto ovo je gospodin Radulović rekao u emisiji nekoliko dana pre ove izjave, tako da su mu prognoze i kratkoročne i dugoročne uvek na mestu. Hvala što demistifikujete poteze i atmosferu u Vladi i kabinetu premijera na originalan način, ovo do sada još niko u Srbiji nije ovako direktno radio.

  • Puna podrska za sve sto radi pokret-dosta je bilo na celu sa Sasom Radulovicem !!!!budi nadu da nije svejedno ,da se kic,sund i primitivizam mora pobediti postenjem,radom i pristojnoscu.iskreni pozdrav