VIDEO Gostovanje

Radulović u emisiji “Otvoreni ekran”: Postajemo zemlja jeftine radne snage (video)

“Mi se polako, kao zemlja, pretvaramo u zemlju jeftine radne snage. Praktično čitava ekonomska politika države je bila usmerena ka tome od 5. oktobra naovamo. Mi smo, izgleda, nesposobni, pa su nam potrebni neki strani investitori-spasioci koji će, valjda, meka srca doći ovde i napraviti da nam bude dobro. A domaće investicije su najmanje tri, četiri ili pet puta veće na godišnjem nivou nego strane investicije. A to vam niko ne govori.

Od ukupnog broja zaposlenih u Srbiji 1.600.000 ljudi radi u porodičnim privatnim firmama. To je daleko najveći poslodavac. Taj deo ekonomije prehranjuje Srbiju.

Naravno, strani investitori su dobrodošli. Ali vi ne treba da pravite ekonomski sistem i celu politiku okrenutu ka stranim investitorima i velikim korporacijama. Vi treba da ga pravite ka malim, porodičnim firmama. Veliki će se uvek snaći. Oni imaju dovoljno resursa i u svakom dobro uređenom sistemu će naći svoje mesto, tako da oni nisu protivnici. Ali, mi imamo jedan nakaradan sistem koji je okrenut ka njima. Imate subvencije po radnom mestu gde praktično naš proizvođač bojlera plaća poreze od kojih dajemo stranom investitoru subvenciju od 6.000 – 7.000 evra po radnom mestu, da mu bude bolja konkurencija. To jednostavno nema nikakvog ekonomskog smisla.

Ta politika je duboko pogrešna i moramo da je promenimo, ili ćemo postati zemlja jeftine radne snage. Sva će deca otići i gledaćemo ih preko Skajpa.”

Pogledajte gostovanje Saše Radulovića u emisiji “Otvoreni ekran” na novosadskom Kanalu 9 u celosti:

 


Peticija ONLINE Ćir

Da li ćeš im dozvoliti da pretvore Srbiju u zemlju jeftine radne snage? Potpiši peticiju ONLINE. Ukoliko skupimo 50.000 potpisa, to će zaustaviti rasprodaju državne imovine. Jedina stvar koje se partokratija boji je tvoj glas.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Sjajno pitanje upućeno voditeljki: Da li se vaša plata povećala? Podrška pokretu iz Novog Sada! Danas sam video vest o nezadovoljstvu MMF sa radom Vlade po nekoliko pitanja, isto ovo je gospodin Radulović rekao u emisiji nekoliko dana pre ove izjave, tako da su mu prognoze i kratkoročne i dugoročne uvek na mestu. Hvala što demistifikujete poteze i atmosferu u Vladi i kabinetu premijera na originalan način, ovo do sada još niko u Srbiji nije ovako direktno radio.

  • Puna podrska za sve sto radi pokret-dosta je bilo na celu sa Sasom Radulovicem !!!!budi nadu da nije svejedno ,da se kic,sund i primitivizam mora pobediti postenjem,radom i pristojnoscu.iskreni pozdrav