Култура

Државна лутрија Србије: На кречењу са Ђуком

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ добио је званичну информацију из Државне лутрије Србије да не постоји документација која би потврдила да је било кречења њених просторија у марту 2013. године, како је то  очигледно и бахато слагао народни посланик СНС Владимир Ђукановић.

Ђукановића су, наиме, сигурносне камере снимиле како са групом непознатих мушкараца у касним вечерњим часовима, излази из зграде „Лутрије“ са црним коферима и мердевинама. Било је то само три месеца након што је Ђукановић именован на место председника Скупштине Државне лутрије Србије.

Након што је снимак недавно процурео у јавност, Ђукановић је новинарима рекао да је реч о „кречењу које се одвијало у касним сатима, јер тада у Лутрији нема гужве“.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ је по Закону о доступности информација од јавног значаја затражио од Државне лутрије Србије копију уговора, фактура, отпремница, записника и извештаја из којих се може сазнати врста цена и количина радова, извођач радова као и период почетка и окончања послова кречења просторија Државне лутрије Србије у марту 2013.

Затражена је, такође, копија документа који представља правни основ по ком Владимир Ђукановић може учествовати у кречењу просторија Државне лутрије Србије, у Улици Ускочкој 4-6, у ноћи између 19. и 20. Марта 2013. године.

Имајући у виду овај скандал, као и недавни са намештањем бројева у извлачењу лото седмице, а који такође није расветљен, Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” позива надлежно тужилаштво да по службеној дужности испита пословање Државне лутрије Србије од 2008. године до данас.

Прилози:

Захтев за информацију од јавног значаја

Одговор Државне лутрије Србије 


 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Djukanovic je slika i prilika prosecnog naprednjaka, kako u intelektualnom, tako i u fizickom smislu. Lokalni funkcioneri su njegova kopija. Zadrigli od svakodnevne ishrane bazirane na prasetini, bahati i primitivni. Na vecinu pitanja jedini odgovor im je: “Gospodin Aleksandar Vucic…”.

  • Ovaj da, najvise sto boli mene a i verujem ostale zdravorazumne ljude je vredjanje zdravog razuma nase inteligencije. Mi jesmo zemlja seljaka na brdovitom Balkanu u kojoj nema vise proizvodjaca traktora ( IMT ) ali dali oni stvarno misle da smo mi tolike budale. E to me bas ono boli.
    Secam se moja majka ostala je skamenjena sokirana kad je Mira Markovic odkovala sa cvetom u kosi devedeset i neznam koje kako je njen sin Marko zaradio novac beruci visnje i noseci gajbice sa istim preko leta. Mislimmm. I sijaset slicnih protiv zdravorazumskoj inteligencije izjava …
    E taj nacin to je ono, preso sam te a saad cu jos i da te napravim jos glupim i budalom. E to bas boli.

  • Samo još jedan dokaz bahatosti i diletantizma ove sadašnje vlasti, a sličnih primera je sijaset, u okruženju svakog od nas.Zato se takvim i sličnim ponašanjima MORA STATI NA PUT!Ako su izbori rešenje, idemo SVI na izbore.Ako ne SAD – onda KAD?Jer, osvrnimo se – DOSTA JE BILO!