Привреда

Зауставити родбинско запошљавање у “Србијашумама”

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић” поднео је представку Агенцији за борбу против корупције са захтевом да утврди да ли је у Јавном предузећу “Србијашуме” било запошљавања по рођачкој линији.

Покрет је доставио и анонимно писмо у коме се износе прецизни детаљи који указују на непотизам и да је председник Надзорног одбора овог јавног предузећа и функционер СНС запослио своју рођаку средином ове године.

У ЈП “Србијашуме” се годинама запошљавају партијски кадрови, ужа и шира родбина политичара и функционера који руковде тим предузећем, а предузеће се третира као партијски плен и извор “де лукс” социјалне помоћи неспособним партијским кадровима и њиховим рођацима.

На крају 2013. године то предузеће је имало стално запослених 3.240 радника и већи број партијских радника ангажованих на одређено време и кроз форму различитих уговора.

У члану 27 Закона о Агенцији за борбу против корупције наводи се да “Функционер не сме да користи јавну функцију за стицање било какве користи или погодности за себе или повезано лице”.

У прилогу представка Агенцији за борбу против корупције [PDF]