Privreda

Zaustaviti rodbinsko zapošljavanje u “Srbijašumama”

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović” podneo je predstavku Agenciji za borbu protiv korupcije sa zahtevom da utvrdi da li je u Javnom preduzeću “Srbijašume” bilo zapošljavanja po rođačkoj liniji.

Pokret je dostavio i anonimno pismo u kome se iznose precizni detalji koji ukazuju na nepotizam i da je predsednik Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća i funkcioner SNS zaposlio svoju rođaku sredinom ove godine.

U JP “Srbijašume” se godinama zapošljavaju partijski kadrovi, uža i šira rodbina političara i funkcionera koji rukovde tim preduzećem, a preduzeće se tretira kao partijski plen i izvor “de luks” socijalne pomoći nesposobnim partijskim kadrovima i njihovim rođacima.

Na kraju 2013. godine to preduzeće je imalo stalno zaposlenih 3.240 radnika i veći broj partijskih radnika angažovanih na određeno vreme i kroz formu različitih ugovora.

U članu 27 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije navodi se da “Funkcioner ne sme da koristi javnu funkciju za sticanje bilo kakve koristi ili pogodnosti za sebe ili povezano lice”.

U prilogu predstavka Agenciji za borbu protiv korupcije [PDF]

Oznake

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar