VIDEO Rudarstvo Skupština

(Video) Branislav Mihajlović: Da li je Spaskovski znao da se zlato u RTB Bor krade godinama?

Predsednik DJB i narodni poslanik Branislav Mihajlović je povodom hapšenja u Zlatari koja posluje pri RTB Bor uputio pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću da li se ovim hapšenjem štite odgovorni za veliku krađu i da li je Blagoje Spaskovski znao šta se dešava?

Naime, 10. maja je uhašpena grupa sadašnjih i bivših radnika jer se sumnja da su u periodu između 2014. i 2017. otuđili veću količinu zlata  koje je bilo u pojedinim tehnološkim fazama u procesu njegove proizvodnje, u anodnom mulju, neafinisanom i afinisanom zlatu.

Sumnja da se u RTB Bor krade postoji već duže vreme, otkrivena je i ilegalna topionica zlata u okolini Bora, a jedan od radnika Zlatare, nakon što je stekao veću količinu nekretnina, premešten je na drugo radno mesto. Od odgovornih lica se očekivalo da odmah reaguju, ali to se nije desilo.

Da zlato u toku proizvodnje i obrade nestaje, ukazivano je na sastancima TIR-a, a o ovome se govorilo i u medijima. Menadžment RTB-a nije reagovao da to spreči i otkrije koje količine zlata su nestale. Radnici koji su ukazivali na nelogičan nedostatak zlata u lancu obrade, premešteni su na niža i uglavnoj lošije plaćena radna mesta koja nemaju dodirnih tačaka sa proizvodnjom zlata.

Sve to budi sumnju da radnici kojima se stavlja na teret otuđivanje veće količine zlata to nisu mogli da učine, a da ne bude primećeno.

Postavlja se pitanje šta je sa ostalom količinom zlata koje nedostaje i da li ovo hapšenje ima za cilj da prikrije neke veće pljačke za koje je odgovoran menadžment RTB Bor?

– Tražimo da nam MUP  dostavi informaciju i svoje mišljenje o ovom slučaju i izjasni se o sumnji da je menadžment RTB Bor, na čelu s Blagojem Spaskovskim, znao od ranije za pljačku zlata a nije reagovao i da li je i on učestvovao u tome, rekao je Branislav Mihajlović.

 

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Čelnik RTB Bor, Spaskovski nije znao za krađu zlata, bakra i para, već je aktivno učestvovao, a ko da ga spreči? Niko, jer su svi vodeći uključeni u aktivnost osiromašenja RTB Bor.