Prenosimo Saopštenje Skupština

Skupština u Nišu potvrda nepromenjene politike DJB

U Nišu se u subotu održala vanredna Skupština DJB koja je sazvana nakon poslednjih dešavanja krajem oktobra i početkom novembra ove godine. Na skupštini je velikom većinom potvrđena politika DJB po pitanju Kosova i Metohije i nova politika DJB prema EU.

– I pored ove druge po redu indukovane krize u manje od godinu dana, DJB je uspeo da se nametne kao opozicioni lider i kao organizacija u kojoj nema mesta za kolebljive i uplašene, već samo za odlučne i hrabre „Spartance“. Oni koji su ostali uz DJB, odlučni su da svojoj deci ponude bolju budućnost i spremni su za surovu borbu u Srbiji koja je danas okovana partokratijom i medijskim mrakom, istakala je u svom uvodnom izlaganju zamenica predsednika DJB i narodni poslanik Branka Stamenković.

Nemačka i Brisel podržavaju autokratski režim Aleksandra Vučića jer u tome pronalaze svoj direktan ekonomski kolonijalni interes – Balkan jeftine radne snage, vojvođansko zemljište, Telekom, EPS i druge velike sisteme. EU je u dubokoj krizi identiteta i postala je poligon za dominaciju Nemačke i kao takva nema budućnost. Srbija treba da se odredi prema novonostalnoj situaciji na međunarodnoj političkoj sceni, u svetlu podele na zapadu, sukoba SAD i Nemačke EU, sukoba dolar-evro za svetsku dominaciju. Srbija treba da bude deo evropskih integracija, ali ne i deo projekta EU koji je nepovratno otišao u pogrešnom pravcu. Evropi je potreban drugačiji projekat. Nakon izlaska Britanije iz EU u martu iduće godine, više ništa neće biti isto. Počinje borba za drugačiju Evropu u kojoj ne dominira Nemačka.

Kada je o Kosovu i Metohiji reč, Predlog zakona o KiM koji je DJB javno prezentovao u septembru predstavlja državnički odgovorno rešenje za normalizaciju odnosa Beograda sa južnom pokrajinom, a u skladu sa međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244.

U najnovnijem napadu na DJB, pored pet poslanika, DJB je napustilo još četiri člana, dok su dodatna četiri člana izbačena, čime je propao pokušaj urušavanja organizacije. Pokazali smo da smo sazreli kao organizacija i da smo u stanju da se nosimo sa unutrašnjim i spoljnim udarima. Kao i prilikom svih dosadašnjih napada na našu organizaciju, sa ciljem da se pobrišemo s političke scene Srbije, i ovaj put su naši politički protivnici ostali kratkih rukava.

Borba koju DJB vodi nije borba za ljude sa slabim stomakom, za kolebljive, bojažljive i ljude koji su spremni da prodaju integritet zarad ličnih interesa. Nastavljamo da, kao i dosada, budemo čuvar nade da Srbija može biti drugačija nego što je danas – uređena zemlja u kojoj se lepo i rado živi.

 

Dosta je bilo

Dosta je bilo

3
Ostavite komentar

avatar
2500
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Samo glasačDosta je biloIvan Makević Recent comment authors
najnoviji najstariji
Ivan Makević
Gost
Ivan Makević

Koliko je bilo prisutnih? Koliko je glasalo? Koliko za, koliko protiv i koliko uzdržanih??? I naravno sve se to potkrepi slikama pa da nema laži nema prevare!!,