Izjava

Aleksandar Bujić: Izbori u Srbiji nisu borba za simpatije EU zvaničnika, već za poverenje građana

Povremeni sastanci predstavnika vlasti i opozicije sa predstavnicima evropske administracije stvaraju šum i unose mnogo nejasnoća u ovdašnje biračko telo. Pre svega ostaje nejasna odluka o bojkotu izbora opozicionih stranaka. Svakodnevnu analizu političkih događaja sprovodi i glavni odbor DJB, pa je stav o ovom pitanju izneo potpredsednik DJB Aleksandar Bujić.

“Od početka je nejasan format i sastav ovih susreta. U suverenim državama, rasprava o političkim pitanjima se vodi u parlamentu, a ne po hotelima i ugostiteljskim objektima. Pravo da o tome zastupaju građane Srbije imaju izabrani poslanici. O svemu bi trebalo da se građani informišu iz objektivnih medija. Pošto ništa od ovoga nije moguće, treba vršiti pritisak da se politička regularnost vrati u Srbiju. To je cilj bojkota. Potpuno je pogrešno licitiranje sa ustupcima koji bi opoziciji dali alibi da se ipak pojavi na izborima. Izbori u Srbiji nisu borba za simpatije EU zvaničnika već za poverenje građana Srbije. Odlaganje izbora moguće je samo tokom vanrednog stanja. Ustav je jasan, ne možemo ga kršiti i ne treba lagati građane. Bojkot ima jasne razloge, treba da ima i jasne zahteve.”

Najveću zabunu među birače, po mišljenju Bujića, unosi bezuslovna podrška Vučiću od strane EU.

“Predsednik SNS, Aleksandar Vučić, ispunjava apsolutno sve zahteve Nemačke, koja mu uzvraća punom podrškom. Posledice su nesagledive i nepovratne. Svu snagu je usmerio na slabljenje domaće privrede, ekološko uništenje, na siromašenje i porobljavanje sopstvenog naroda, urušavanje zdravstva, prosvete i ostalih stubova države i društva, ocepljenje dela teritorije i nemilosrdnu pljačku kojom plaća podršku i saradnike. Kriminalne afere, svih oblika i nivoa, su deo dnevnih aktivnosti funkcionera SNS-a i njihovih familija. Srbija je trenutno ustrojena kao mafijaška organizacija, a ne kao država. Baš kao što nema fer izbora u Koza nostri, tako ih ne može biti ni u ovakvoj Srbiji.

Dok se prava opozicija bori za poštovanje zakona, Vučić se bori za izmene Ustava, koje će mu omogućiti predaju Kosova. Kada tome dodate potpis na svim sporazumima o prihvatu migranata koje će odbaciti EU, onda je jasno odakle međunarodna podrška Vučiću. Srbija postaje nemačka kolonija, a SNS je izvođač završnih radova. Jasno je već i njegovim biračima da Vučić nije ni veliki patriota, ni neustrašivi borac za istinu i pravdu, ni četnik koji sanja Veliku Srbiju, već obična secikesa sa mnogo lažnih identiteta, željna da zanavek zbrine sebe i svoje najbliže i one na čije ga je saučesništvo nužda naterala.
Međutim, jasno je i Vučiću iza kojih debelih vrata počiva moć i on tamo konstruiše svoj uspeh, i politički i finansijski. Svi njegovi potezi i iskazi, pa i sam izborni proces, samo su delovi performansa. Ako ne želimo da nam ponovo nemački ambasador saopštava izborne rezultate, dva sata pre zatvaranja birališta, moramo istrajati u bojkotu. Budućnost Srbije zavisi od istrajnosti SzS, PSG i DJB.”

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar