VIDEO Саопштењe

(Видео) Посланици ДЈБ траже хитан пријем код Маје Гојковић

Посланици ДЈБ упутили су званичан захтев председници Народне скупштине, Маји Гојковић, за хитан пријем како би добили директно објашњење због чега су Народној скупштини, супротно Уставу, одузете надлежности одлучивања, а њен рад суспендован.

Подсећамо јавност да Устав Републике Србије прописује да одлуку о увођењу ванредног стања доноси Народна скупштина, а да у случају да је донесе било који други орган, Народна скупштина има обавезу да у року од 48 сати потврди или поништи ту одлуку. Устав такође прописује да у случају увођења ратног или ванредног стања Скупштина заседа без позива у пуној надлежности.

Током ванредног стања, док се укидају права грађана, народни посланици морају бити у првим редовима борбе против могућих злоупотреба и давања превелике слободе било ком државном органу да доноси евентуално неразумне одлуке под плаштом борбе против епидемије. Народни представници у Народној скупштини су једина гаранција грађанима да се при укидању права и слобода зарад ванредног стања неће отићи предалеко, већ само онолико колико је то неопходно.

Прочитајте још и:

(Видео) Посланици ДЈБ захтевају хитан одговор зашто је суспендована Народна скупштина

Председник СНС-а прекршио Устав, суспендовао Скупштину и прогласио ванредно стање

ДЈБ позива на уздржавање од политизације епидемије коронавируса

ДЈБ захтева од Маје Гојковић да се врати у уставни оквир и закаже седницу Скупштине

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар