VIDEO Saopštenje

(Video) Poslanici DJB traže hitan prijem kod Maje Gojković

Poslanici DJB uputili su zvaničan zahtev predsednici Narodne skupštine, Maji Gojković, za hitan prijem kako bi dobili direktno objašnjenje zbog čega su Narodnoj skupštini, suprotno Ustavu, oduzete nadležnosti odlučivanja, a njen rad suspendovan.

Podsećamo javnost da Ustav Republike Srbije propisuje da odluku o uvođenju vanrednog stanja donosi Narodna skupština, a da u slučaju da je donese bilo koji drugi organ, Narodna skupština ima obavezu da u roku od 48 sati potvrdi ili poništi tu odluku. Ustav takođe propisuje da u slučaju uvođenja ratnog ili vanrednog stanja Skupština zaseda bez poziva u punoj nadležnosti.

Tokom vanrednog stanja, dok se ukidaju prava građana, narodni poslanici moraju biti u prvim redovima borbe protiv mogućih zloupotreba i davanja prevelike slobode bilo kom državnom organu da donosi eventualno nerazumne odluke pod plaštom borbe protiv epidemije. Narodni predstavnici u Narodnoj skupštini su jedina garancija građanima da se pri ukidanju prava i sloboda zarad vanrednog stanja neće otići predaleko, već samo onoliko koliko je to neophodno.

Pročitajte još i:

(Video) Poslanici DJB zahtevaju hitan odgovor zašto je suspendovana Narodna skupština

Predsednik SNS-a prekršio Ustav, suspendovao Skupštinu i proglasio vanredno stanje

DJB poziva na uzdržavanje od politizacije epidemije koronavirusa

DJB zahteva od Maje Gojković da se vrati u ustavni okvir i zakaže sednicu Skupštine

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar