Преносимо

Шведска, која је избегла масовну изолацију услед коронавируса, требало би да буде модел за цео свет

Највиши званичник из Светске здравствене организације (СЗО) у среду је похвалио Шведску као модел за остатак света у борби против новооткривеног коронавируса.

“Мислим да смо достигли нову нормалу, мислим да на много начина Шведска репрезентује будући модел – уколико желимо повратак у друштво у којем нема изолације” – изјавио је Др Мајк Рајан женевским новинарима.

Рајан, који је постављен за извршног директора Програма за хитне случајеве у оквиру Светске здравствене организације, похвалио је шведски здравствени систем и навео да је заслужан за све добре потезе отпочетка избијања заразе.

“Они раде тестирања, значајно су подигли свој капацитет за интензивну негу, додао је. И њихов здравствени систем увек је био у складу са својим капацитетом да одговори броју случајева које су искусили.”

Рајан је тврдио да је зазор са којим се Шведска суочава због своје наизглед лабаве политике о социјалном дистанцирању непоштени критицизам.

” Шведска је утемељила веома јаку јавну политику везану за социјално дистанцирање, збрињавање и заштиту према људима у установама за дуготрајно збрињавање, као и многе друге ствари”.

“Другачије је урадила то да се ослонила на свој однос са грађанима, на могућност и вољу грађана, да својом вољом регулишу и примене мере физичког дистанцирања”.

Популација Шведске са више од 10 милиона људи је сведочила скок смртности у једном дану пре 10 дана, и укупан број је 2355 од среде, наводи СЗО.

Број смртних случајева у Шведској је и даље низак, поредећи га са остатком Европе, као што су Италија, Велика Британија, Шпанија и Француска које су имале више од 24000 смртних случајева.

Извор: FOX News

Прочитајте још и:

Игра је готова: Шведско-белоруска стратегија “имунитета крда” је победила

Шведска није увела карантин, очекује се да ће Стокхолм имати „имунитет крда“ за неколико недеља

Бил Гејтс и коронавирус

Наш лекар из Стокхолма: Србија да се угледа на Шведску, а не на Кину

Др Мирослав Радман отворено говори о циркузантима на власти, лажним научницима, индустрији глупости и о вирусу који уопште није проблем

Др Лидија Гајски: Корона хистерија је превара! Лажирају ли се бројке и манипулише ли се подацима?

Угледни професор Валерије Врчек ексклузивно: Како су нас лагали, борба против коронавируса опаснија је од саме болести

Нека се пропала стратегија Била Клинтона за Косово угаси током пандемије корона вируса

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • To je oduvek I trebalo…vise orijentacije na starackim domovima I to he to…ostalo karantit, policijski cas, glupost.
    Kolektivni imunitet je lek Koji see najvise dobro pokazao…Da su to stariji ljudi sticali kolektivni imunitet u mladosti bez lekova I vakcina sad bi bili najotporniji

  • Zar nije upravo SZO upozoravala da je virus smrtonosan, zarazan i tako dalje?! Sad političkim rečnikom pegla situaciju u slučaju Švedske. Svašta je rekao, a u stvari nije ništa posebno. Nikako da čujemo da su izjavili da su pogrešili. He, he, he…

  • CORNA LAŽI

    C19 virus se ne širi vazduhom. Dokazano. C19 virus se ne širi kontaktom i preko predmeta. Dokazano. C 19 virus se širi se kapljično. Neije dokazano. Prilikom kijanja i delimično pri kašlju obolela osoba izbacuje Fluggeove kapljice koje se u vidu aerosloa mogu raširti od jedne do druge osobe na rastojhanju do 2 metra. Coronavirusna bolest ima jedan od važnih simtoma – SUV NADRAŽAJNI KAŠALJ! Sastav aerosola (Fluggeove kapljice ) koje osoba izbacuje prilikom PRODUKTIVNOG KAŠLJA sastoji se od vode, belančevina, mineralnih soli i mikroorganizama. Prilikom suvog nadražajnog kašlja nema AEROSOLA jer nema vode.
    Mogućnost izbacivanja virusa kod coronavirusne bolesti pri SUVOM NADRAŽAJNOM KAŠLJU je minimalna. Ako obolela osoba nosi masku i drži propisanu distancu od zrdave osobe, prenošenje C19 vrusa suvim nadražajnik kašljem je teoretski moguće dok je praktična mogućnost prenošenja virusa zanemarljiva.
    Ovo su činjenice. Kako se C19 virus velikom brzinom raširio po celoj Planeti ako je mogućnost njegovog širenja od obolole osobe ka zdravoj veoma mala? Koji je način širenja C19 virusa? Raširio se putem MAINSTREAM MEDIJA!!! Virus je virtuelan!
    Kako je umrlo od C19 virusa za vreme pandemije do danas 250.000 ljudi? U prvom godišnjem kvartalu u većini Država broj umrlih nije veći nego ranijih godina. U nekim državama je broj umrlih manji nego proteklih godina u prva četiri meseca. Kao uzrok smrti označen je C19 virus kod većine osoba koje su umrle od DRUGIH UZROKA. To su komlikacije i pogoršanja hroničnih bolesti. Starost. Bakteriske infekcije intrahospitalnog tipa. Nepotrebno primenjene invazivne metode lečenja kod hospitalizovanih bolesnika koje su dovele do fatalnog ishoda.Umiralo se i usled bakteriskih kompljikacija virusnih inekcija izasvanih virusima INFLUENZE.
    Ni jedna smrt , makro i mikroskopskim pregledom, pri autopsiji nije mogla biti dokazana delovanjem virtuelnog C19 virusa!
    Kako je broj zaraženih C19 virusom sa današnjim danom dostigao broj od 3,5 miliona?!
    Testovima koji daju LAŽNO pozitivne nalaze na na C19 virus!
    Corona virusi su široko rasprostranjeni u ljudskoj populaciji. Ogroman broj stanovnika Planete ima antitela na coronaviruse. Većina osoba sa coronavirusima je ASIMTOMATSKA. Zbog toga su testovi na coronavirus – Cov2019 (koji nije nikakav poseban entitet) pozitivni. Pandemija je lažna ali je zato panika stvarna. POZADINA LAŽNE PANDEMIJE JE MRAČNA!!!?