Људска права Реаговање

Хана Адровић: Велика храброст девојака које су пријавиле злостављање, сада је ред на институције да ураде свој посао

Поводом случаја силовања и сексуалног злостављања Милене Радуловић и њених малолетних другарица огласила се Хана Адровић, потпредседница покрета “Доста је било”. Она је на свом твитер налогу похвалила поступак Милене Радуловић и осталих девојака.

У Србији су многе теме од јавног значаја, попут ове, заборављене јер медији нису обавештавали јавност о њима у континуитету. Због тога је Хана Адровић позвала све медије да континуирано покривају ове као и све остале актуелне теме од јавног значаја, попут питања фриленсера, јер уколико тако не буде и ове као и много друге теме ће “појести мрак”.

За разлику од Србије у здравим државама у којима влада ред свака жртва физичког или сексуалног злостављања може да рачуна на то да ће наићи на помоћ и непристрасност од стране свих надлежних институција система.

О аутору

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Tema je traumatična za svako žensko biće kom se tako nešto dogodi a nažalost događa se često. Naklon svakoj ženi koja se odvaži da se s tim suoči i prijavi. Štetno je, s druge strane, takvim temama pridavati medijsku pažnju na način i u meri u kojoj se to čini u konkretnom slučaju. Vrši se i pritisak i uticaj na istražne organe a okrivljeni biva po pravilu unapred osuđen nasuprot presumpciji nevinosti.
    Svesni smo činjenice ko kontroliše medije u ovoj zemlji. Ne želim da pomislim da se ispostavi da iza ovog događaja stoje neki drugi interesi i motivi.