Ljudska prava Reagovanje

Hana Adrović: Velika hrabrost devojaka koje su prijavile zlostavljanje, sada je red na institucije da urade svoj posao

Povodom slučaja silovanja i seksualnog zlostavljanja Milene Radulović i njenih maloletnih drugarica oglasila se Hana Adrović, potpredsednica pokreta “Dosta je bilo”. Ona je na svom tviter nalogu pohvalila postupak Milene Radulović i ostalih devojaka.

U Srbiji su mnoge teme od javnog značaja, poput ove, zaboravljene jer mediji nisu obaveštavali javnost o njima u kontinuitetu. Zbog toga je Hana Adrović pozvala sve medije da kontinuirano pokrivaju ove kao i sve ostale aktuelne teme od javnog značaja, poput pitanja frilensera, jer ukoliko tako ne bude i ove kao i mnogo druge teme će “pojesti mrak”.

Za razliku od Srbije u zdravim državama u kojima vlada red svaka žrtva fizičkog ili seksualnog zlostavljanja može da računa na to da će naići na pomoć i nepristrasnost od strane svih nadležnih institucija sistema.

O autoru

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Tema je traumatična za svako žensko biće kom se tako nešto dogodi a nažalost događa se često. Naklon svakoj ženi koja se odvaži da se s tim suoči i prijavi. Štetno je, s druge strane, takvim temama pridavati medijsku pažnju na način i u meri u kojoj se to čini u konkretnom slučaju. Vrši se i pritisak i uticaj na istražne organe a okrivljeni biva po pravilu unapred osuđen nasuprot presumpciji nevinosti.
    Svesni smo činjenice ko kontroliše medije u ovoj zemlji. Ne želim da pomislim da se ispostavi da iza ovog događaja stoje neki drugi interesi i motivi.