фото: Стефан Стојановић
Саопштењe

Да ли се Вучић стиди измена Устава и крије их од народа? У обраћању нацији ни реч о референдуму и измењеном Уставу

Дан након што је Народна скупштина у којој седе само представници власти изгласала измене Устава којим се правосуђе одваја од народне суверености, председник Србије није сматрао да је важно да у свом обраћању нацији каже било шта о промени Устава ни о референдуму заказаном за 16. јануар. Да ли се Председник Србије стиди управо изгласаних промена Устава и крије их од грађана?

Несхватљиво је да телевизије са националном фреквенцијом и насловне странице новина нису препуне емисија, прилога и наслова који говоре о томе да је Скупштина променила Устав и да нам предстоји референдум 16. јануара? Као да власт хоће да промени сијалицу или чарапе, а не Устав, највиши правни акт у држави од кога почиње цео правни поредак у Србији.

Чега се, у ствари, Председник Србије стиди и шта покушава да сакрије? Пројекат за промену Устава је финансирала Сорошева мрежа финансијера. Пројекат је почео 2018. године. Сорошевим парама су га спровеле “не-владине” организације Друштво судија Србије и Удружење тужилаца Србије. У пројекту и писању амандмана на Устав су учествовале и друге “не-владине” организације које финасира Сорошева мрежа.

Шта је циљ ових Сорошевих промена Устава? Уместо да судије бира Народна скупштина, као што је то случај у Немачкој, Француској, Италији, Сорошева мрежа, ЕУ и Венецијанска комисија би да се судије бирају саме међу собом. Поред негативне селекције, непотизма и буразерског бирања међу својима, највећа опасност ових промена је што ће се широм отворити врата утицају капитала и страних интереса на селекцију и избор судија.

Зашто Вучић прихвата ове промене Устава које је писала Сорошева мрежа? Зарад подршке запада. ЕУ, а пре свих Берлин, подржавају власт у Србији. То кошта. Цена су и Рио Тинто и Закон о експропријацији и Закон о референдуму и ове скандалозне измене Устава. Сви ови пројекати имају пуну подршку Берлина и ЕУ.

Теме о којима Александар Вучић јесте говорио у јучерашњем обраћању нацији јесу теме које му политички одговарају, а не теме које су важне за државу, за народ, за нашу сувереност. Говорио је о својим успесима, хвалио се без икакве мере и присвајао све што ради држава као да ради он лично, хвалио се контактима које има по свету, причао о бившој власти и колико су криви за све, багерима, фудбалерима и свему другом осим о Уставу и референдуму. То обраћање нацији је више личило на ријалити програм, него на обраћање озбиљног државника.

Зашто Вучић сакрива промене Устава и референдум од бирача? Зато што не може да их брани. Власт је рањива на референдуму. Број бирача које могу да изведу да гласа за Сороша је много мањи него број гласача које изводе на изборе. Нпр. гласаче СПС-а не могу тако лако преварити. Власт може да изгуби референдум. Бољу прилику да заштитимо Србију и задамо ударац власти нећемо имати. Циљ власти и ЕУ тутора и Сорошевих НВО је, стога, да референдум прође што тише, да на гласање изведу само своје гласаче са списка, да се нико не буни, да не буде организоване кампање против и да референдум тако прође. ДЈБ-Суверенисти то неће дозволити.

ДЈБ-Суверенисти су упозоравали пред изборе 2020. године да ће бојкот дати власти и ЕУ која подржава власт прилику да измене Устав. То се на жалост и остварује. Бојкот овог референдума ће значити да су све политичке опције које га бојкотују у ствари радиле на томе да помогну власти и ЕУ туторима да се измени Устав.

Ко бојкотује референдум за Сорошеве промене Устава у ствари гласа за њих и помаже власти да остане на власти и да спроведе глобалистичку агенду поробљавања Србије. ДЈБ-Суверенисти ће обарати референдум против Сорошевих измена Устава Србије. 

Власт гура референдум испод жита за 16. јануар, као да се стиди својих измена Устава

ДЈБ-Суверенисти: Обараћемо референдум за Сорошеву промену Устава

Последњи пут апелујемо на Вучића да повуче Сорошеву промену Устава

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар