foto: Stefan Stojanović
Saopštenje

Da li se Vučić stidi izmena Ustava i krije ih od naroda? U obraćanju naciji ni reč o referendumu i izmenjenom Ustavu

Dan nakon što je Narodna skupština u kojoj sede samo predstavnici vlasti izglasala izmene Ustava kojim se pravosuđe odvaja od narodne suverenosti, predsednik Srbije nije smatrao da je važno da u svom obraćanju naciji kaže bilo šta o promeni Ustava ni o referendumu zakazanom za 16. januar. Da li se Predsednik Srbije stidi upravo izglasanih promena Ustava i krije ih od građana?

Neshvatljivo je da televizije sa nacionalnom frekvencijom i naslovne stranice novina nisu prepune emisija, priloga i naslova koji govore o tome da je Skupština promenila Ustav i da nam predstoji referendum 16. januara? Kao da vlast hoće da promeni sijalicu ili čarape, a ne Ustav, najviši pravni akt u državi od koga počinje ceo pravni poredak u Srbiji.

Čega se, u stvari, Predsednik Srbije stidi i šta pokušava da sakrije? Projekat za promenu Ustava je finansirala Soroševa mreža finansijera. Projekat je počeo 2018. godine. Soroševim parama su ga sprovele “ne-vladine” organizacije Društvo sudija Srbije i Udruženje tužilaca Srbije. U projektu i pisanju amandmana na Ustav su učestvovale i druge “ne-vladine” organizacije koje finasira Soroševa mreža.

Šta je cilj ovih Soroševih promena Ustava? Umesto da sudije bira Narodna skupština, kao što je to slučaj u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Soroševa mreža, EU i Venecijanska komisija bi da se sudije biraju same među sobom. Pored negativne selekcije, nepotizma i burazerskog biranja među svojima, najveća opasnost ovih promena je što će se širom otvoriti vrata uticaju kapitala i stranih interesa na selekciju i izbor sudija.

Zašto Vučić prihvata ove promene Ustava koje je pisala Soroševa mreža? Zarad podrške zapada. EU, a pre svih Berlin, podržavaju vlast u Srbiji. To košta. Cena su i Rio Tinto i Zakon o eksproprijaciji i Zakon o referendumu i ove skandalozne izmene Ustava. Svi ovi projekati imaju punu podršku Berlina i EU.

Teme o kojima Aleksandar Vučić jeste govorio u jučerašnjem obraćanju naciji jesu teme koje mu politički odgovaraju, a ne teme koje su važne za državu, za narod, za našu suverenost. Govorio je o svojim uspesima, hvalio se bez ikakve mere i prisvajao sve što radi država kao da radi on lično, hvalio se kontaktima koje ima po svetu, pričao o bivšoj vlasti i koliko su krivi za sve, bagerima, fudbalerima i svemu drugom osim o Ustavu i referendumu. To obraćanje naciji je više ličilo na rijaliti program, nego na obraćanje ozbiljnog državnika.

Zašto Vučić sakriva promene Ustava i referendum od birača? Zato što ne može da ih brani. Vlast je ranjiva na referendumu. Broj birača koje mogu da izvedu da glasa za Soroša je mnogo manji nego broj glasača koje izvode na izbore. Npr. glasače SPS-a ne mogu tako lako prevariti. Vlast može da izgubi referendum. Bolju priliku da zaštitimo Srbiju i zadamo udarac vlasti nećemo imati. Cilj vlasti i EU tutora i Soroševih NVO je, stoga, da referendum prođe što tiše, da na glasanje izvedu samo svoje glasače sa spiska, da se niko ne buni, da ne bude organizovane kampanje protiv i da referendum tako prođe. DJB-Suverenisti to neće dozvoliti.

DJB-Suverenisti su upozoravali pred izbore 2020. godine da će bojkot dati vlasti i EU koja podržava vlast priliku da izmene Ustav. To se na žalost i ostvaruje. Bojkot ovog referenduma će značiti da su sve političke opcije koje ga bojkotuju u stvari radile na tome da pomognu vlasti i EU tutorima da se izmeni Ustav.

Ko bojkotuje referendum za Soroševe promene Ustava u stvari glasa za njih i pomaže vlasti da ostane na vlasti i da sprovede globalističku agendu porobljavanja Srbije. DJB-Suverenisti će obarati referendum protiv Soroševih izmena Ustava Srbije. 

Vlast gura referendum ispod žita za 16. januar, kao da se stidi svojih izmena Ustava

DJB-Suverenisti: Obaraćemo referendum za Soroševu promenu Ustava

Poslednji put apelujemo na Vučića da povuče Soroševu promenu Ustava

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar