Саопштењe Трговина

Министарство трговине не зна ко тргује са Србијом

Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије не поседује податке о највећим извозницима и увозницима, као ни о вредности робе којом фирме тргују или о томе чиме се тргује. Министарство трговине нема информације о трговини. Чиме ли се министарство бави, на основу којих података води један од најважнијих сектора у Србији?

ministarstvo trgovinene zna sa kim trgujemo

И мада прича делује као истргнута из романа Иљифа и Петрова о Остапу Бендеру, који се такође није бавио ни роговима ни копитама, иако му је то писало на фирми, министарство Расима Љајића је само писало о себи у одговору на питање покрета „Доста је било – Саша Радуловић“. Покрет је, позивајући се на Закон о доступности информација од јавног значаја, затражио списак 2.000 највећих увозника и извозника у Србији у протекле две и по године, са укупним износом вредности увоза и извоза, по правним лицима.

Министарство нам је доставило одговор да не поседује такве податке. Упутили су нас да се за те податке обратимо Агенцији за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) и Министарству финансија – Управи царина и Републичком заводу за статистику.

Чиме ли се онда бави вечити министар Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација?

Odgovor Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Оставите коментар

2 Коментарa на "Министарство трговине не зна ко тргује са Србијом"

avatar
2500
најновији најстарији
Desanka
Гост
Desanka

Svaki komentar je suvisan sa ovom vlascu

Desanka
Гост
Desanka

Svaki komentar sa ovom vlascu je suvisan.