Beograd Politika Saopštenje Skupština

(Video) Saša Radulović i Boško Obradović u Narodnoj skupštini sa studentima razgovarali o budžetu

Narodni poslanici Saša Radulović i Boško Obradović razgovarali su danas sa studentima Pravnog fakulteta u bifeu Narodne skupštine.

Tema razgovora bila je procedura usvajanja budžeta, ali i ostale skupštinske teme za koje su studenti bili zainteresovani.

Po dobro utabanoj praksi, i ovaj događaj bio je praćen opstrukcijom od strane skupštinske službe i SNS-a. Naime, generalna sekretarka Narodne skupštine prethodni dan je zabranila korišćenje skupštinske sale u kojoj je trebalo da se održi predavanje, pa smo morali da se vratimo starom srpskom običaju i razgovor sa studentima održimo u kafani.

Skupštinska služba dala je obrazloženje da ne žele gužvu i da ne mogu da nam ustupe ni najmanju salu jer vodeći promoter liste SNS Aja Jung organizuje svoj događaj koji pri tom nije bio najavljen u kalendaru skupštinskih dešavanja.

U Domu Narodne skupštine postoji ukupno šest sala. U trenutku održavanja sastanka sa studentima sve su bile slobodne, pa je besmisleno govoriti kako ne postoji mogućnost da se jedna od njih na sat vremena ustupi studentima i šefovima dve poslaničke grupe.

Izgleda da Aja Jung i ostali sa liste SNS-a imaju veća prava u Narodnoj skupštini od narodnih poslanika i ostalih građana Srbije.

Ova opstrukcija od strane SNS-a nije sprečila poslanike Radulovića i Obradovića da u jednoj prijatnoj atmosferi odgovaraju na brojna pitanja studenata.

Studenti su postavljali pitanja o budžetu, neodgovornom ponašanju ministara i vladajuće većine u Skupštini, kršenju zakona i Poslovnika, kao i o brojnim inicijativama i zakonskim predlozima opozicije koje vladajuća većina na čelu sa SNS-om odbija da stavi na dnevni red.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

2
Ostavite komentar

avatar
2500
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SavoJoda Recent comment authors
najnoviji najstariji
Joda
Gost
Joda

Za prave predavace mesto nije problem, samo da ima onih koji hoce da cuju…

Savo
Gost
Savo

Ima, ima.. Nadam se da će i u Novom Sadu posle beogradskih izbora biti kakvo predavanje?