VIDEO Преносимо

(Видео) Председница ДЈБ Бранка Стаменковић угостила студенте Париског института

Председница Доста је било и народна посланица Бранка Стаменковић недавно је примила студенте Париског института који су приликом посете Београда изразили жељу да о актуелним политичким дешавањима у Србији разговарају са њом и председником Програмског савета ДЈБ Сашом Радуловићем.

– Економска политика је ужасна. Домаћу привреду немамо. Добар део привреде је уништен бомбардовањем 1999. године, међутим – прошло је већ 20 година од тада. За 20 година очекивали бисте да се појаве нове компаније и да почну да расту. Међутим, то се није десило, јер економска политика Владе своди се на привлачење великих иностраних мулти-националних корпорација и компанија да дођу овде и отворе фабрике у којима ће се наши људи запослити и радити за 200, 250, 300 евра месечно. Те компаније не долазе на сопствену иницијативу. Влада их плаћа да дођу, путем субвенција. Дакле, Влада направи договор с иностраним компанијама, махом немачким, да им плате десет хиљада евра по отвореном радном месту месечно, дају им земљиште бесплатно, помажу им да лако прескоче сваку бирократску препреку, а истовремено домаћи предузетници, који би волели да ураде то исто, не уживају субвенције, не добијају земљиште бесплатно, а да не помињемо силну бирократију и папире које морају да имају, плус инспекција ће да га казни и за најмањи преступ, рекла је студентима Стаменковић.

Погледајте део овог разговора.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Pozdrav Vama Branka i celoj DJB “ekipi” iz sve snage.
    Lepo jasno, ono sto mi znamo. Nekoliko pitanja:
    – Kako je Pariski institut cuo za DJB?
    – Da li je bilo i nekakvog razgovora ili rasprave?
    – Da li ste rekli da smo vec dva puta protestvovali pred ambasadom Francuske?
    – Da li je Pariski instut posetio jos neke stranke?
    – Kakva organizacija je Pariski institut?
    – Da li je sniman ceo dogadjaj i da li ce biti objavljen?
    Jos jednom pozdrav svima iz sve snage od jednog Zike.

    • Poštovani, reč je o fakultetu političkih nauka iz Pariza, a studenti su nam se sami javili i pitali da li mogu da budu naši gosti. Razgovor je trajao dugo, mi smo pustili jedan deo, a biće ih još.