Коментар Социјална заштита

На шта иде новац отет пензионерима

Као што је спасао дете у Фекетићу, довео Мерцедес у Икрабус, спасио ФАП, спасио Обреновац од поплава, изградио станове за 300 €/м2, изградио топионицу у Бору, као што није смањио пензије иако је обећао да неће, као што није укинуо Утисак недеље, сада је и исушио коп и пустио га у рад. Даме и господо, драги грађани Србије, наш премијер, Александар Вучић.
Од како је дошао на власт 2012.године, промашио је 4 буџета за укупно 2 милијарде евра на приходној страни, направио навећи дефицит у историји Србије, задржаво све непотребне агенције, у јавни сектор угурао своје неспособне кадрове са купљеним дипломама, задужио земљу за нових 7 милијарди евра. Када је дошао на власт били смо дужни 15, сада смо дужни преко 22 милијарде евра.
Ако се питате ко плаћа елитне проститутке, приватно обезбеђење, скупе сатове политичара, овде вам је договор. Од локомотива преко бутика претходне власти до Вучићевог испумавања воде преко кумових фирми.
Од пензионера отима укупно 210 милиона евра на годишњем нивоу. И троши их на овакве ствари. Наш премијер, Александар Вучић.

Електропривреда Србије је на тендеру за санацију најзначајнијег рудника у Србији доделила посао конзорцијуму без искуства, чиме је додатно увећала цену читавог посла
Седам месеци након што је заустављена производња угља због катастрофалних поплава на копу “Тамнава – Западно поље” у Рударском басену Колубара, премијер Владе Србије Александар Вучић свечано је означио почетак радова на ископавању четвртине пуног капацитета руде из највећег српског рудника.

Овим чином је требало да се стави до знања да је посао испумпавања воде из потопљеног копа окончан баш као што је и било планирано. Ипак, поглед на водено пространство из кога ту и тамо вире делови потопљених машина за копање лигнита које месецима труле у муљу не уверава никога да је посао окончан.

Премијер је у рано јутро 26. децембра 2014. године, испред новинара заглављених у блату, рекао да је испумпавање воде из копа захтеван и тежак посао, кога ниједна “западна фирма” није хтела да се прихвати.

“Ниједна из Холандије, ниједна из Немачке”, изјавио је Вучић на копу “Тамнава”.

На тендеру ЕПС-а за посао испумпавања воде из “Тамнаве” вредном 15 милиона евра победио је конзорцијум “Енерготехника – Јужна Бачка”, који предводи фирма из Новог Сада која нема никаквог искуства у пословима дренаже и испумпавања великих вода.

Један од власника и директор “Јужне Бачке” Драгољуб Збиљић је пред Основним тужилаштвом у Крагујевцу у марту 2014. године оптужен за дело утаје пореза, док се у Новом Саду због истих оптужби против њега води истрага.”