Komentar Socijalna zaštita

Na šta ide novac otet penzionerima

Kao što je spasao dete u Feketiću, doveo Mercedes u Ikrabus, spasio FAP, spasio Obrenovac od poplava, izgradio stanove za 300 €/m2, izgradio topionicu u Boru, kao što nije smanjio penzije iako je obećao da neće, kao što nije ukinuo Utisak nedelje, sada je i isušio kop i pustio ga u rad. Dame i gospodo, dragi građani Srbije, naš premijer, Aleksandar Vučić.
Od kako je došao na vlast 2012.godine, promašio je 4 budžeta za ukupno 2 milijarde evra na prihodnoj strani, napravio naveći deficit u istoriji Srbije, zadržavo sve nepotrebne agencije, u javni sektor ugurao svoje nesposobne kadrove sa kupljenim diplomama, zadužio zemlju za novih 7 milijardi evra. Kada je došao na vlast bili smo dužni 15, sada smo dužni preko 22 milijarde evra.
Ako se pitate ko plaća elitne prostitutke, privatno obezbeđenje, skupe satove političara, ovde vam je dogovor. Od lokomotiva preko butika prethodne vlasti do Vučićevog ispumavanja vode preko kumovih firmi.
Od penzionera otima ukupno 210 miliona evra na godišnjem nivou. I troši ih na ovakve stvari. Naš premijer, Aleksandar Vučić.

Elektroprivreda Srbije je na tenderu za sanaciju najznačajnijeg rudnika u Srbiji dodelila posao konzorcijumu bez iskustva, čime je dodatno uvećala cenu čitavog posla
Sedam meseci nakon što je zaustavljena proizvodnja uglja zbog katastrofalnih poplava na kopu “Tamnava – Zapadno polje” u Rudarskom basenu Kolubara, premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić svečano je označio početak radova na iskopavanju četvrtine punog kapaciteta rude iz najvećeg srpskog rudnika.

Ovim činom je trebalo da se stavi do znanja da je posao ispumpavanja vode iz potopljenog kopa okončan baš kao što je i bilo planirano. Ipak, pogled na vodeno prostranstvo iz koga tu i tamo vire delovi potopljenih mašina za kopanje lignita koje mesecima trule u mulju ne uverava nikoga da je posao okončan.

Premijer je u rano jutro 26. decembra 2014. godine, ispred novinara zaglavljenih u blatu, rekao da je ispumpavanje vode iz kopa zahtevan i težak posao, koga nijedna “zapadna firma” nije htela da se prihvati.

“Nijedna iz Holandije, nijedna iz Nemačke”, izjavio je Vučić na kopu “Tamnava”.

Na tenderu EPS-a za posao ispumpavanja vode iz “Tamnave” vrednom 15 miliona evra pobedio je konzorcijum “Energotehnika – Južna Bačka”, koji predvodi firma iz Novog Sada koja nema nikakvog iskustva u poslovima drenaže i ispumpavanja velikih voda.

Jedan od vlasnika i direktor “Južne Bačke” Dragoljub Zbiljić je pred Osnovnim tužilaštvom u Kragujevcu u martu 2014. godine optužen za delo utaje poreza, dok se u Novom Sadu zbog istih optužbi protiv njega vodi istraga.”

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar