Акцијa Изјава

Саша Радуловић у посети Сурчину: Вучић је политику Србије подредио Немачкој

Председник ДЈБ Саша Радуловић и потпредседница Хана Адровић данас су се прикључили акцији општинског одбора ДЈБ Сурчин који традиционалног сваког понедељка на штанду разговара с грађанима те општине. Због те своје ревности, прошлог понедељка активисти ДЈБ из Сурчина били су мета напада три непозната мушкарца који су упали у канцеларије ДЈБ, отели сав штампани материјал који је припремљен за поделу грађанима на штанду и запретили: “Шта сте до сад делили – делили сте. Од сад више нећете делити.”

Разговарајући са члановима ДЈБ и грађанима Сурчина, Саша Радуловић је рекао:

– Основ демократије јесте право на слободно окупљање и промовисање политичког програма у јавности. Власти очигледно није довољан само медијски мрак како би спречила грађане да чују поруке и политику ДЈБ. Прошлог понедељка, уз насилну претњу, СНС власт у Сурчину је покушала да нас застраши. Када су чули да ћемо наставити са изласцима на улицу и разговор са грађанима, ево данас су извели преко 50 СНС активиста који су махом запослени у Општини Сурчин и јавном сектору, и покушали да застраше грађане да не прилазе нашем штанду. Очигледно нису успели. Народ нам прилази, узима ДЈБ материјал, пружа нам руку. У односу на претходне године, осећа се да је страх мањи, али се осећа безнађе и људи не виде светло на крају тунела. Знајући све ово, ЕУ званичници и даље редовно долазе у Србију и сваки пут изјављују да “Србија иде у добром правцу”.

Одговарајући на питања грађана “зашто ЕУ подржава власт у Србији”, Радуловић је рекао:

– Оно што Немачкој није успело у последњих 200 година силом, успева данас добровољном предајом политичара на власти свих земаља Балкана. Вучић је политику Србије подредио Немачкој политици која од Балкана прави своју колонију јефтине радне снаге у коју ће насељавати мигранте за своје фабрике за мотање каблова. Због тога и има безрезервну подршку ЕУ. Немачка нема бољег политичара у Србији од Вучића да спроводи њихове интересе и зато га никада неће пустити низ воду. Србија прети велика опасност. Да би се сачувала, Србија мора да направи отклон од политике “ЕУ нема алтернативу” и да се приклони европском суверенистичком покрету народа и држава који се одупиру банкарском глобализму. То је светло на крају тунела.

Прочитајте још и:

Изјава председника ДЈБ Саше Радуловића у Крушевцу о бојкоту избора

Невидљива рука монопола

Зашто ДЈБ толико прича о банкарском глобализму

Како до слободних избора

Саша Радуловић за Фајненшел тајмс: Београд на води служи за прање пара