Изјава

Радуловић: ДЈБ води државотворну политику

Изјава председника ДЈБ Саше Радуловића на прослави шест година постојања ДЈБ

У понедељак, 27. јануара се навршило шест година од оснивања Покрета Доста је било. Добра атмосфера и оптимизам су обележили ово окупљање истрајних у борби за бољу Србију. То је био повод да се у просторијама странке окупе чланови и симпатизери, али и да се подвуче црта и да се освеже сећања.

Не кријући задовољство због тога што је покрет преживео бројне ударе, постао јачи, као и због тога што свакодневно расте и рејтинг и број чланова, Саша Радуловић је присутнима поручио : „Прошли смо заједно кроз суров тест околности у којима живимо. Пре шест година сам напустио министарску фотељу јер нисам могао да се мирим са тиме да влада ради против интереса држављана који су јој указали поверење и тиме да је сваки мој покушај да то променим био осујећен. Одлучио сам да кренем у политичку борбу за промену накарадног система који нас разара деценијама. Немам другу државу. Резултат те одлуке је настанак Покрета Доста је било.

Данас можемо да кажемо да шест година не одустајемо од циљева које смо себи поставили. Циљ је да Србија постане место где се лепо и радо живи. Борба против партократије која нам предуго разара државу, борба против буразерске економије, која је затрла сваки покушај поштене приватне иницијативе и растерала нам људе по свету. И даље се залажемо за подизање нивоа достојанства свих грађана Србије кроз универзалну социјалну заштиту, желимо унапређење здравственог и просветног система који ће бити доступан свима.

Желимо да створимо друштво у ком ће поштени, паметни и вредни ићи напред, а лупежи назад. У међувремену смо раскринкали комплетну структуру која разбија Србију. Испоставило се да је у њеном корену идеологија банкарско-корпоративног глобализма који уништава суверене државе и претвара их у колоније зарад својих интереса. У имет те идеологије, под плаштом ЕУ у круг се врте Курта и Мурта, а стварних промена нема. То што наш противник седи иза дебелих врата моћи нас није ни најмање поколебало, напротив сада смо још одлучнији у нашој борби. Нећемо дозволити да Србија буде немачка колонија јефтине радне снаге, то нам је обавеза према потомцима. Не смемо се одрећи борбе, оптимизма и вере да ће у Србију стићи неки много лепши дани.

Хвала вам што се нисте предали и што сте остали привржени вредностима за које се залажемо! Настављамо све док не уредимо Србију.”

Прочитајте још и:

(Видео) Радуловић: Смањење цензуса има за циљ да створи привид вишепартијског парламента

Радуловић у Темерину: Скупштина у којој ће седети напредњаци са Чедом, Чанком и Шешељем неће имати легитимитет

Радуловић у Новом Саду: ЕУ подржава јавашлук у Србији, опозиција да не подлеже притисцима и не одустаје од бојкота