Изјава

Радуловић у Новом Саду: ЕУ подржава јавашлук у Србији, опозиција да не подлеже притисцима и не одустаје од бојкота

Сви чланови председништва покрета Доста је било су у понедељак, у Новом Саду, у просторијама локалног одбора угостили преко педесет заинтересованих грађана и са њима разговарали о најважнијим политичким темама. Највише се разговарало о фундаменталним проблемима који Србију муче деценијама и шансама Србије да спроведе корените реформе. Саша Радуловић, председник ДЈБ појаснио је од раније познате ставове.

“Цео свет је велико имање које велике силе желе да распарчају и међу собом поделе. Ми смо сувише мала земља да би могли да у томе нешто променимо на глобалном плану. Наш задатак је да постанемо свесни да је свет такав, да схватимо ко колонизује наш простор и да пронађемо мудрост како да се против тога боримо. Нас колонизује Немачка. Овде проналазе јефтину радну снагу. Власт у Србији, у континуитету од двадесет година, помаже Немачкој у овом науму, без обзира на то што се то коси са најважнијим интересима Србије. Немачка улаже напоре да Србија буде баш оваква каква је сада, Немачка не подржава напоре Србије да постане уређена земља. Све се то ради испод фикције која се зове ЕУ. Европска унија није савез држава који треба да унапреди и даље развија земље чланице, већ је пропали банкарско-глобалистички пројекат који је кренуо у погрешном правцу.”

Са овим ставовима су посетиоци трибине у потпуности сагласни, али се питају шта чинити са овом спознајом. Радуловић је апострофирао геополитичке промене.

“Суверенисти јачају широм света. Борис Џонсон је “почистио” на изборима и Брегзит је сада сасвим извесна ствар. То је почетак краја ЕУ. У Италији Салвини је све јачи из дана у дан. Уколико Салвини победи на изборима у Италији, она напушта еврозону и то ће бити дефинитивни крај Европске уније. Кључни политички догађај у свету су председнички избори у Сједињеним државама крајем наредне године. Уколико Трамп победи, суверенисти ће, још јачи, наставити своју борбу против глобалиста. Трамп је велики заговорник идеје суверенизма, што је недвосмислено показао говором у Уједињеним нацијама, који наши медији нису пренели. Ми не смемо преспавати овај талас промена, као што смо преспавали пад Берлинског зида. Морамо се отргнути из канџи глобализма које нас полако, али сигурно даве, све јаче и јаче из године у годину. Ако то не урадимо, Србија коју знамо ће нестати.

То можемо да учинимо једино ако променимо систем, јер на делу имамо само смену странака које владају, али се системски ништа не мења. Деценијама је срце корупције сам врх државе. Ту се планира и договара сваки облик криминала. Онда наступа очекивана реакција грађана, који кад виде шта се догађа на врху, одлуче да и сами узимају “свој део” и тако скоро сви, свесно или несвесно јачају накарадност система. Када се постави здрав систем и свакоме објасне правила, наши грађани ће постати најбољи, баш као што постану најбољи када оду у иностранство у неки од уређених система.”

Кључно питање, по мишљењу свих присутних је како променити власт. Радуловић је потпуно сагласан.

“Теже је победити на изборима него после успоставити систем. Власт има неограничену подршку ЕУ која се овде представља као независни арбитар са стране који сваки пут каже да Србија иде у добром правцу и тако покривају јавашлук, пљачку и издају коју врши Вучић. За узврат, Вучић треба да преда Косово и да прихвати мигранте у мери и на начин који одреди Немачка, без консултовања наших грађана. Зато ће медији и даље бити пристасни и затворени, бирачки спискови двоструки, грађани заплашени и поткупљени. Опозиција зато мора да истраје у притиску бојкотом, који треба да омогући фер и поштене изборе. Да би бојкот успео, излазност треба да буде испод 40%, а да би се то остварило, бојкот морају изнети СзС, ПСГ и ДЈБ.”

Прочитајте још и:

Изјава председника ДЈБ на трибини у Шапцу о мигрантима, буџету и КиМ

Изјава Саше Радуловића у Сремчици: Србија има најмањи привредни раст у региону

Саша Радуловић у Белој Цркви: Колаборационистичка влада СНС-а заступа интересе Немачке у Србији

“Померање” избора је обмањивање грађана Србије

Радуловић у Њујорку: Власт све чини да закомпликује гласање у дијаспори

Радуловић у Вашингтону: У току су велике геополитичке промене, суверенисти јачају

Бујић: Избори у Србији нису борба за симпатије ЕУ званичника, већ за поверење грађана

Митровић: Медији су постали пословна пратња СНС-а и њиховог председника