Izjava

Radulović: DJB vodi državotvornu politiku

Izjava predsednika DJB Saše Radulovića na proslavi šest godina postojanja DJB

U ponedeljak, 27. januara se navršilo šest godina od osnivanja Pokreta Dosta je bilo. Dobra atmosfera i optimizam su obeležili ovo okupljanje istrajnih u borbi za bolju Srbiju. To je bio povod da se u prostorijama stranke okupe članovi i simpatizeri, ali i da se podvuče crta i da se osveže sećanja.

Ne krijući zadovoljstvo zbog toga što je pokret preživeo brojne udare, postao jači, kao i zbog toga što svakodnevno raste i rejting i broj članova, Saša Radulović je prisutnima poručio : „Prošli smo zajedno kroz surov test okolnosti u kojima živimo. Pre šest godina sam napustio ministarsku fotelju jer nisam mogao da se mirim sa time da vlada radi protiv interesa državljana koji su joj ukazali poverenje i time da je svaki moj pokušaj da to promenim bio osujećen. Odlučio sam da krenem u političku borbu za promenu nakaradnog sistema koji nas razara decenijama. Nemam drugu državu. Rezultat te odluke je nastanak Pokreta Dosta je bilo.

Danas možemo da kažemo da šest godina ne odustajemo od ciljeva koje smo sebi postavili. Cilj je da Srbija postane mesto gde se lepo i rado živi. Borba protiv partokratije koja nam predugo razara državu, borba protiv burazerske ekonomije, koja je zatrla svaki pokušaj poštene privatne inicijative i rasterala nam ljude po svetu. I dalje se zalažemo za podizanje nivoa dostojanstva svih građana Srbije kroz univerzalnu socijalnu zaštitu, želimo unapređenje zdravstvenog i prosvetnog sistema koji će biti dostupan svima.

Želimo da stvorimo društvo u kom će pošteni, pametni i vredni ići napred, a lupeži nazad. U međuvremenu smo raskrinkali kompletnu strukturu koja razbija Srbiju. Ispostavilo se da je u njenom korenu ideologija bankarsko-korporativnog globalizma koji uništava suverene države i pretvara ih u kolonije zarad svojih interesa. U imet te ideologije, pod plaštom EU u krug se vrte Kurta i Murta, a stvarnih promena nema. To što naš protivnik sedi iza debelih vrata moći nas nije ni najmanje pokolebalo, naprotiv sada smo još odlučniji u našoj borbi. Nećemo dozvoliti da Srbija bude nemačka kolonija jeftine radne snage, to nam je obaveza prema potomcima. Ne smemo se odreći borbe, optimizma i vere da će u Srbiju stići neki mnogo lepši dani.

Hvala vam što se niste predali i što ste ostali privrženi vrednostima za koje se zalažemo! Nastavljamo sve dok ne uredimo Srbiju.”

Pročitajte još i:

(Video) Radulović: Smanjenje cenzusa ima za cilj da stvori privid višepartijskog parlamenta

Radulović u Temerinu: Skupština u kojoj će sedeti naprednjaci sa Čedom, Čankom i Šešeljem neće imati legitimitet

Radulović u Novom Sadu: EU podržava javašluk u Srbiji, opozicija da ne podleže pritiscima i ne odustaje od bojkota

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar