Govor Događaj Politika

Aleksandar Bujić: Istrpeli smo mnogo grubih startova, ali se nismo povukli

Za nekoliko dana počeće šampionat sveta u fudbalu, pa je fudbalska retorika veoma aktuelna. Mi smo sada u svlačionici nakon prvog poluvremena. Nakon poluvremena u kom smo igrali hrabro i maštovito, ali smo platili danak neiskustvu i manjku kolektivnog duha, a pre svega, velikoj želji da meč rešimo u našu korist što pre.

Istrpeli smo mnogo grubih startova, ali se nismo povukli. Dali smo nekoliko prelepih golova, ali smo ih previše primili. Trenutno, naši protivnici imaju rezultatsku prednost, ali budite sigurni da je u njihovoj svlačionici, strah daleko veći. Znaju da ćemo još više ulaziti u duele i da ćemo posle svakog ostati na nogama. Jasno im je da je vodstvo koje imaju, nedovoljno pred snagom koju imamo za drugo poluvreme. U njega ulazimo osveženi i konsolidovani i sa još jačom željom da uredimo Srbiju.

Nije nam važno ko će davati golove, niti ko će izvesti najlepši potez, važno nam je da svi damo sve od sebe, samo tako možemo biti sigurni da nećemo izgubiti. I ono najvažnije, ne očekujte da ćemo ikada igrati “bunker”. Zato zaboravite razmirice, sitne zamerke ostavite u svlačionici i momentalno postanite vatreni navijači DJB – a.

Idemo da ih razbijemo!