Saopštenje Finansije

Premijer, preko Diposa, zloupotrebljava državnu imovinu

Državne vile i stanovi u ekskluzivnim delovima Beograda, na Dedinju i Senjaku, Aleksandru Vučiću služe da kupuje naklonost poslovnih partnera, visokih policijskih službenika i propadnika tajnih policijskih službi i da pomaže bliskim prijateljima da se obogate. Arčenjem državne imovine Vučić jača svoju vlast, brutalno zloupotrebljavajući već dve decenije razrađeni mehanizam krađe preko preduzeća Dipos, koje odabranima iznajmljuje državne nekretnine.

dipos_logo
Foto: N1 info

Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o poslovanju Diposa razotkrio je način na koji su za male pare rasprodavane državne vile i kako se sada daju u zakup, tajno – bez javnog konkursa, ispod cene i isključivo privilegovanim ljudima, bliskim Aleksandru Vučiću. Razotkrio je i ogromne razmere korupcije u vrhu vlasti, jer ovim preduzećem, preko svojih kadrova, rukovodi Vlada, odnosno premijer koji se za sve pita i koji je apsolutno centralizovao svu vlast.

Da je Aleksandar Vučić centar korupcije u Diposu, kao i u celoj državi, dokazuje i spisak povlašćenih zakupaca ekskluzivnih vila, među kojima su i dva najbliža premijerova saradnika i prijatelja – kum Nikola Petrović, direktor Elektromreže Srbije i Goran Veselinović, čije tri marketinške firme kontrolišu tržište oglašavanja u medijima i Vučiću omogućavaju presudnu kontrolu medija.

Premijer je letos, preko skandaloznog Zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti (usvojen u Skupštini, ali ga predsednik Republike nije potpisao nakon što je skandal obelodanjen) pokušao da svojim drugarima omogući kupovinu vila za male pare.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ podržava preporuku Saveta za borbu protiv korupcije da se preduzeće Dipos likvidira i zahtevamo od Vlade da usvoji izveštaj Saveta i postupi po njemu. Zahtevamo da Direkcija za imovinu popiše sve nekretnine koje su u državnom vlasništvu i javno objavi spisak. Zahtevamo od Tužilaštva da preispita sve kupoprodajne ugovore kojima je, ispod svake cene, prodavana državna imovina, kao i ugovore o iznajmljivanju. Ugovori koji su zaključeni protivno pravilima i zakonima u svakoj pravnoj državi smatraju se nevažećim i njihovi vlasnici ih moraju vratiti, ako Srbija želi da zaštiti svoju imovinu. Pokret će preduzeti sve pravne radnje koje nam stoje na raspolaganju da zaustavimo ovu pljačku.

Prilog:
Izveštaj saveta za borbu protiv korupcije

Povezan tekst:
Vučić priprema finalnu pljačku državnih nekretnina

Oznake
Dosta je bilo

Dosta je bilo

3
Ostavite komentar

avatar
2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Zloupotrebe preko DIPOS-a, drugi deo | Dosta je biloVladimirRadulović: Vučić, preko Diposa, zloupotrebljava državnu imovinu - Ekonomske VESTI - Srbija i svet Recent comment authors
najnoviji najstariji
trackback
Radulović: Vučić, preko Diposa, zloupotrebljava državnu imovinu - Ekonomske VESTI - Srbija i svet

[…] Saopštenje prenosimo u celosti: […]

Vladimir
Gost
Vladimir

Kako rekoste u saopštenju „propadnika tajnih policijskih službi“ … zaista to i jesu. Sam Dipos, registrovan kao doo, a ne jp, da bi se izbegle neke odredbe zakona o javnom preduzećima. I tako dalje …
P.S. Postoji li neki poseban razlog zašto se sklonili tekst sa naslovne od 31.10. o napadu na vaše aktiviste u Šajkašu?

trackback
Zloupotrebe preko DIPOS-a, drugi deo | Dosta je bilo

[…] Pre par dana smo pisali o zloupotrebama preko preduzeća Dipos. Tekst možete videti ovde. […]