Izjava

Radulović u Njujorku: Vlast sve čini da zakomplikuje glasanje dijaspori

Izjava predsednika DJB Saše Radulovića tokom posete Njujorku, SAD

Veliko interesovanje i dobra informisanost su glavne odlike naše dijaspore koja je želela da čuje i upozna Sašu Radulovića, predsednika DJB. Iako daleko od domovine, veoma su zainteresovani za događaje u Srbiji.

Kako se bliže, izbori postaju glavna tema. O tome je Radulović rekao: ”Uslova za izbore, čije bismo rezultate sutra prihvatili kao validne, nema. Vlast u Srbiji čini sve da ponovo osvoji vlast i u tome ne preza ni od čega. Umesto da se mediji otvaraju i za opoziciju, oni pojačavaju jednostrano obaveštavanje i hajku na sve koji iskazuju nezadovoljstvo. Ranije su na udaru bili samo predstavnici opozicije, a u poslednje vreme to su i nezadovoljni radnici ili studenti, čak i građani nezadovoljni stanjem u svojoj mesnoj zajednici ili kritički nastrojeni tviteraši. Drugačije ne sme da postoji, a ako već postoji, ne sme da se vidi. To je maksima režima Aleksandra Vučića.

Građanima se preti i plaća da bi glasali. Birački spiskovi su u haosu. Nema plana da se preduprede neregularnosti koje su se pojavljivale na samim biračkim mestima, kao ni potpuna kontrola nad biračkim materijalom. Takođe, čini se sve da se iskomplikuje glasanje u dijaspori. Zbog toga prava opozicija mora da istraje u bojkotu. Bojkot mora da se uozbilji i fokusira. To nije borba protiv Vučića, već borba za regularne izbore. Manji broj realnih zahteva i bez zbunjujućih poruka građanima. Bojkot je zadatak koji moraju da reše SzS, PSG i DJB.”

Među našim ljudima “preko bare” je i nepoznanica koja se odnosi na ulogu međunarodnih faktora u političkoj situaciji u Srbiji. Radulović je ponovio svoju dijagnozu.

“Nemačka je najzainteresovaniji igrač u Srbiji. Balkan je prostor koji Nemačka kolonizuje jer joj je potreban izvor jeftine radne snage. U Srbiji se, uz podršku EU, ne gradi zemlja nalik uređenim državama Evrope, već kolonija. Njima je u interesu da Srbija izgleda baš ovako kako izgleda. U trenutku kada režim potresaju najgore moguće međunarodne afere, Vučić dobija poziv Merkelove, a nama se govori da Srbija ide u dobrom pravcu. Zato Nemačka, preko EU, na sve načine pokušava da sruši bojkot i da omogući produžetak legitimiteta SNS-u. Ukoliko bi izlaznost bila ispod 40% i parlament bez prave opozicije, odluke koje bi donosila takva skupština bi bile nelegitimne i uskoro bismo morali na nove izbore. Toga su svesni i u Berlinu i zato podržavaju svakoga ko hoće na ovakve izbore. Istovremeno, vlast menja zakone kako bi olakšala referendumsku odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, što je prioritetni cilj koji im je zacrtala EU. Trenutna vlast, na čelu sa Vučićem, je u službi nemačkih ambicija, a ne interesa građana Srbije.”

Pročitajte još i:

Radulović iz Vašingtona: U toku su velike geopolitičke promene, suverenistički pokreti jačaju

(Video) Radulović za Srbin.info: Srbiju kolonizuje Nemačka

(Video) Radulović: EU je projekat brisanja suverenističkih država

Srbija nestaje pred našim očima: Ustani ili nestani

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar