VIDEO Саопштењe

(Видео) Маја Гојковић признала да је прекршен Устав и слагала посланике да би прикрила одговорност председника СНС

Након што је осам народних посланика упутило захтев за хитно сазивање седнице на којој би Народна скупштина потврдила или одбацила противуставно донету одлуку о проглашавању ванредног стања и тако функционисање државе вратила у уставне оквире, председница Народне скупштине Маја Гојковић је у свом одговору практично признала да је Устав прекршен, а онда очигледно слагала посланике у покушају да преузме одговорност за кршење Устава на себе, како би прикрила одговорност председника СНС-а и Србије.

Да би прикрила одговорност председника СНС-а, Маја Гојковић је у свом одговору изнела очигледну неистину “да су председник Републике и председник Владе упутили 15. марта заједнички предлог да Народна скупштина прогласи ванредно стање.”, а да је она на основу препоруке министра одбране закључила да се не сазивају скупови са више од педесет људи, одлучила да не сазове Скупштину. До ове тврдње Маје Гојковић нико ниједном једином речју, од 15. марта до данас, није поменуо да се било ко обратио Народној скуштини да прогласи ванредно стање.

На КЗН на којој је председник Републике противуставно прогласио ванредно стање преузимајући на себе надлежност Скупштине, ниједна једина реч није изговорена у вези са наводним захтевом који је упућен Народној скупштини. У Одлуци о увођењу ванредног стања објављеном у Службеном гласнику Републике Србије нема ниједна једина реченица образложења на основу чега је одлучено “да Скупштина није у могућности да се састане”.

Устав јасно прописује да одлуку о ванредном стању доноси Скупштина. Ако Скупштина није у могућности да се састане, онда председник Републике, председница Владе и председник Народне скупштине морају да образложе зашто “Скупштина није у могућности да се састане” и морају да раде на томе да се у што скоријем року обезбеде услови да Скупштина може да се састане.

Све скупштине у свету су у заседању. Све скупштине у региону раде. Народна Скупштина републике Србије се састајала и у време Првог светског рата ван земље, на Крфу, где год је требало.

ДЈБ покреће кривичну одговорност председнице Народне скуштине, председника Републике и председнице Владе за очигледно кршење Устава. Ако допустимо овакво кршење Устава, то ће значити да је Србија патентирала рецепт за извођење државног удара и у будућности: састану четири физичка лица, Вучић, Брнабић, Гојковићева и Вулин, одлуче да Скупштина није у могућности да се састане, никога не обавесте о томе него само прогласе ванредно стање и на себе преузму надлежности Народне скупштине.



Прочитајте још и:

(Видео) Осам посланика потписало захтев за седницу Скупштине и враћање Србије у уставни оквир

Посланици ДЈБ: Отворено писмо свим народним посланицима

(Видео) Посланици ДЈБ захтевају хитан одговор зашто је суспендована Народна скупштина

Председник СНС-а прекршио Устав, суспендовао Скупштину и прогласио ванредно стање

ДЈБ позива на уздржавање од политизације епидемије коронавируса

ДЈБ позива све народне посланике да захтевају седницу Скупштине

Народни посланици ДЈБ позвали председника Уставног суда, Врховног касационог суда и државног тужиоца да реагује на кршење Устава

(Видео) Посланици, зато што сте дозволили кршење Устава, судиће вам будуће генерације

ДЈБ захтева од Уставног суда да по хитном поступку суспендује противуставну одлуку о ванредном стању док о њој не одлучи Скупштина

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар