Saopštenje

DJB upozorava vlast da se ne igra sa “elektronskom sednicom Skupštine”

Nebrano grožđe u kome se vlast našla nakon što je 8 poslanika opozicije skrenulo pažnju javnosti da je Narodna skupština protivustavno suspendovana i da su joj oduzete sve nadležnosti odlučivanja, vlast sada panično traži “rešenja” i šalje probne balone aktiviranjem svoje satelit-opozicije koja duva u istu EU tikvu i pominje “elektronsku sednicu Skupštine”.

Narodan poslanica Gordana Čomić, koja je Narodnu skupštinu kao potpredsedica vodila na jednako skandalozan način na koji to danas čini Maja Gojković, juče je sugerisala mogućnost održavanja “elektronske sednice” parlamenta. Nesumnjivo je da vlast preko nje pokušava da pripremi teren za akrobaciju kojom bi javnosti zamazala oči i stvorila privid da se Skupština, eto, ipak, kaobajagi, za nešto pita – elektronski.

Podsećamo da svi parlamenti u Evropi normalno rade. Zakonodavna vlast u svim zemljama nadzire izvšnu vlasti, nigde nije prekršen Ustav i nigde u Evropi nadležnost Narodne Skupštine nije preuzeo jedan čovek. Ne postoji ni jedan razlog da skupština ne zaseda. Poslanici mogu da se smenjuju u skupštinskoj sali, poslanike i zaposlene u skupštini je moguće i testirati na virus, skupština može da se održi i u većem prostoru, ali skupština mora da radi i poslanici moraju da dobiju priliku da govore.

DJB upozorava vlast da se ne igra sa narodnom suverenošću i ne ukida Narodnoj skupštini mogućnost rasprave pre glasanja. Narodni poslanici imaju obavezu i dužnost da u ime građana koje predstavljaju pod lupu stave svaku predloženu meru pre nego što o njoj odluče. Za sprečavanje mogućnosti zloupotreba prilikom uvođenja mera tokom epidemije koronavirusa, od suštinskog je značaja da se čuju mišljenje i stav svih narodnih poslanika, kako bi građani tokom parlamentarne rasprave dobili sliku o stanju u državi i mišljenje o predloženim merama iz različitih uglova, a ne samo sliku koju im, šireći strah, paniku i histeriju, vlast šalje kroz svoje propagandne medijske kanale.

DJB podseća javnost da ne postoji, niti je ikad postojao, nijedan jedini razlog da se Narodnoj skupštini zabrani mogućnost okupljanja, zasedanja, rasprave i odlučivanja. Narodna skupština je protivustavno suspendovana, a nadležnosti joj oduzete, još u doba u kome su kafane radile sasvim normalno, a danas se o njenom “elektronskom” skupu govori paralelno sa okupljanjem 350 SNS aktivista u Štark Areni.

Poražavajuća je činjenica da se narodnim poslanicima, predstavnicima najvišeg organa vlasti u zemlji kome je posao da kontroliše rad izvršne vlasti i kojih ima 250, zabranjuje okupljanje dok izvršna vlast bukvalno istovremeno okuplja 350 SNS aktivista u zatvorenom prostoru. Poražavajuće je i to što se među 250 poslanika, čak i među poslanicima opozicije, nalaze i oni koji to pozdravljaju, pre svih – poslanica Čomić.Pročitajte još i:

DJB upozorava vlast: Ne zatvarajte Beograd, Niš i Valjevo!

(Video) Maja Gojković priznala da je prekršen Ustav i slagala poslanike da bi prikrila odgovornost predsednika SNS

(Video) Osam poslanika potpisalo zahtev za sednicu Skupštine i vraćanje Srbije u ustavni okvir

Poslanici DJB: Otvoreno pismo svim narodnim poslanicima

(Video) Poslanici DJB zahtevaju hitan odgovor zašto je suspendovana Narodna skupština

Predsednik SNS-a prekršio Ustav, suspendovao Skupštinu i proglasio vanredno stanje

DJB poziva na uzdržavanje od politizacije epidemije koronavirusa

DJB poziva sve narodne poslanike da zahtevaju sednicu Skupštine

Narodni poslanici DJB pozvali predsednika Ustavnog suda, Vrhovnog kasacionog suda i državnog tužioca da reaguje na kršenje Ustava

(Video) Poslanici, zato što ste dozvolili kršenje Ustava, sudiće vam buduće generacije

DJB zahteva od Ustavnog suda da po hitnom postupku suspenduje protivustavnu odluku o vanrednom stanju dok o njoj ne odluči Skupština

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar