Saopštenje

Tužilaštvo nije zaštitilo dokazni izborni materijal po krivičnoj prijavi DJB. Zahtevamo nadzor od Apelacionog tužilaštva

Nakon što je Više javno tužilaštvo ostalo potpuno nemo na krivičnu prijavu narodnih poslanika DJB o falsifikovanju izbornih rezultata, kao i na upozorenje da je zbog opasnosti neophodno hitno zaštititi dokazni izborni materijal koji se nalazi u RIK-u u džakovima, narodni poslanici DJB Saša Radulović, Branka Stamenković i Vojin Biljić podneli zahtev Apelacionom tužilaštvu u Beogradu da izvrši nadzor nad Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Narodne poslanike DJB pre svega zanima zašto Više tužilaštvo nije reagovalo povodom krivične prijave kojom se zahtevalo obezbeđivanje biračkog materijala ODMAH, u skladu sa hitnošću potrebe da se zaštiti dokazni materijal o izvršenom delu falsifikovanja izbornih rezultata. Poslanici DJB su podneli konkretne dokaze o o izbornoj krađi i manipulacijama koje bi morale da dovedu do poništenja izbora. Takođe, neshvatljivo je da Više javno tužilaštvo nije preduzelo nijednu radnju u ovom predmetu, niti je obavestilo RIK i javnost da postoji osnovana sumnja i dokazi da je došlo do falsifikovanja izborne volje građana.

DJB insistira na hitnom odgovoru Apelacionog tužilaštva, kako bi ga mogao proslediti g. Lidl Grejndžeru, izvestiocu za monitoring stanja demokratije u Srbiji u Savetu Evrope, a koji je DJB već upoznao sa činjenicama ovog slučaja kroz izveštaj koji su poslali ovoj pan-evropskoj instituciji koja broji 47 zemalja članica, uključujući i Rusiju i Veliku Britaniju i sve druge evropske države koje nisu članice EU.

Pročitajte još i:

DJB poslao izveštaj Savetu Evrope o izborima u Srbiji

DJB sa 2700 prigovora oborio izbore. Još samo da nateramo RIK da to i prizna

DJB podnosi preko 2700 upravnih tužbi za obaranje izbora na preko 2700 biračkih mesta

DJB uvidom u džakove otkrio način izborne prevare, podneta krivična prijava

DJB: Otkrili smo krađu, procenti su unapred dodeljeni, pa posle peglani – prebrojaćemo svaki džak!

RIK odbio da proveri sadržaj zapisnika, sledeći korak Upravni sud

RIK propustio zakonski rok, DJB zahteva ponišavanje izbora i raspisivanje novih

DJB podneo prigovor na ponavljanje izbora, RIK propustio rok

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar