Београд Најава Политика

Вечерас почиње „ДЈБ школа јавних политика“

“ДЈБ школа јавних политика” која ће трајати 6 недеља, почиње вечерас у 19ч, а ми вас позивамо да се пријавите. Школу води професор ФПН-а и народни посланик Душан Павловић, а предавачи су поред њега и Мирослава Миленовић, професор Владимир Глигоров и Саша Радуловић.

Школа је намењена свим члановима ДЈБ, али и свим Београђанима који желе да се кандидују за одборнике и већнике у граду и градским општинама, као и онима који желе да учествују у процесу анализе, стварања и примене јавних политика које су у интересу Београђана. Циљ школе је да се полазници опскрбе практичним алатима за анализу и креирање буџета, израду анализе јавних политика и препорука за решавање локалних питања.

Школа се састоји из предавања и семинара. На семинарима се расправља о конкретним проблемима и њиховим решењима на територији града или јединице локалне самоуправе. Први део уводи полазнике у нормативне основе јавне политике и основне политичко- економске теоријске концепте, други део је посвећен анализи буџета, буџетирања, пореској политици (на локалном нивоу), те анализи буџета и финансијских извештаја јавних и комуналних предузећа. У 3. делу разматра се неколико локалних јавних политика—комунална, урбана, социјална, политика јавних радова, као и институционални дизајн за питања из области здравствене, образовне, културне политике, те политике заштите човекове средине и спорта.

За похађање школе неопходно је пасивно знање енглеског језика, а пожељно је знање из основа микроекономије и политичке економије, као и увода у политичку науку. Сви који се пријаве постају чланови Доста је било и улазе у тромесечни пробни период у коме ће учествовати у свим акцијама.

Ми политику схватамо озбиљно. Прича о слободи, диктатури и протести не управљаја градом, не решава питања образовања и културе, не уводи ред у јавна предузећа, не решава питање градског превоза, обданишта, одвоза и депонија смећа, енергетску ефикасност, не заустављају корупцију, буразерску економију и намештене тендере, не смањује порезе за грађане и привреду. И Београду и Србији треба систем и људи који имају политичку вољу и знање да га направе.

Пријава се врши преко овог линка

У прилогу:
Распоред предавања и опис свих предавања, тема и предавача

Škola javnih politika 2017
Доста је било

Доста је било

Оставите коментар

3 Коментарa на "Вечерас почиње „ДЈБ школа јавних политика“"

avatar
2500
најновији најстарији
marko
Гост
marko

steta sto je ovo samo za beograd inace bi se prijavio

Доста је било
Aдмин
Доста је било

Za sada je samo za Beograd (u svetlu predstojećih izbora) ali ubrzo posle krećemo i sa ostalim mestima.

Dusan
Гост
Dusan

Da li ce se predavanja snimati? Da li cete ih kaciti na youtube?

Pozdrav