Источна Србија

На шта се троши новац грађана Зајечара

Након што је град субвенционисао ЈКП Тимок – Одржавање  са 35 милиона динара , о чему смо писали  на линку  http://dostajebilo.rs/blog/2018/03/22/kad-vlast-poklanja-novac-gradjana/ менаџмент  је кренуо у прибављање добара  потребних за обављање делатности . Између осталог објављен  је  позив за подношење понуда за безин и дизел .

 

Тако су закључени уговори за 13 000 литара  евро дизела и 1000 литара безоловног бензина  као и  30 000 литара пропана  .

У динарима то би било 2. 072. 000 динара за дизел и бензин а 2.610.000 динара за пропан намењен грејању ЈКП Тимок – одржавање .

 

 У конкурсној документацији за јавну набавку дизела и бензина  од  понуђача  затражено је  да имају одређени  капацитет  односно да  имају  бензиске станице на територији Београда  , Ниша ,на путном правцу Ниш – Врање, у Суботици ,Чачку , Шапцу и Лозници .

Да ли ће се  радним машинама којима располаже ово јавно предузеће , рецимо корпом или трактором  ићи на наведене  дестинације по дизел , остаје непознаница.

 Чињеница   је  да  је са  13.000 литара дизела  који су били предмет јавне набавке могуће једним аутомобилом    са  потрошњом од 7 литара на 100 километара , прећи готово  186.000 километара  . Да би се прешла ова километража потребно је сваког дана путовати из Зајечара за Београда и назад . Сваког дана у току једне календарске године .

Ово је практичан пример који нам показује како се несврсисходно  троши новац  .

Уместо да се штеди и домаћински послује ,  новац се расипа  .

Градски одбор „Доста је било „Зајечар  обавештава грађане Зајечара о свим несврсисходним трошењима јавног новца , јер је буџетски новац , новац свих нас .

Градски одбор „Доста је било“Зајечар зна како ће решити недостатак новца у  градском буџету –  новац нећемо разбацивати на овај и сличне начине. Да би се град поставио на сопствене ноге ,довољно је за почетак не красти  а затим извршити прерасподелу  средстава по стварним приоритетима , а не по списку жеља партијских предузећа.

 

Рашчанин Мирјана

Координаторка ГО „Доста је било“ Зајечар

 

Ознаке