VIDEO Saopštenje

(Video) Maja Gojković priznala da je prekršen Ustav i slagala poslanike da bi prikrila odgovornost predsednika SNS

Nakon što je osam narodnih poslanika uputilo zahtev za hitno sazivanje sednice na kojoj bi Narodna skupština potvrdila ili odbacila protivustavno donetu odluku o proglašavanju vanrednog stanja i tako funkcionisanje države vratila u ustavne okvire, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković je u svom odgovoru praktično priznala da je Ustav prekršen, a onda očigledno slagala poslanike u pokušaju da preuzme odgovornost za kršenje Ustava na sebe, kako bi prikrila odgovornost predsednika SNS-a i Srbije.

Da bi prikrila odgovornost predsednika SNS-a, Maja Gojković je u svom odgovoru iznela očiglednu neistinu “da su predsednik Republike i predsednik Vlade uputili 15. marta zajednički predlog da Narodna skupština proglasi vanredno stanje.”, a da je ona na osnovu preporuke ministra odbrane zaključila da se ne sazivaju skupovi sa više od pedeset ljudi, odlučila da ne sazove Skupštinu. Do ove tvrdnje Maje Gojković niko nijednom jedinom rečju, od 15. marta do danas, nije pomenuo da se bilo ko obratio Narodnoj skuštini da proglasi vanredno stanje.

Na KZN na kojoj je predsednik Republike protivustavno proglasio vanredno stanje preuzimajući na sebe nadležnost Skupštine, nijedna jedina reč nije izgovorena u vezi sa navodnim zahtevom koji je upućen Narodnoj skupštini. U Odluci o uvođenju vanrednog stanja objavljenom u Službenom glasniku Republike Srbije nema nijedna jedina rečenica obrazloženja na osnovu čega je odlučeno “da Skupština nije u mogućnosti da se sastane”.

Ustav jasno propisuje da odluku o vanrednom stanju donosi Skupština. Ako Skupština nije u mogućnosti da se sastane, onda predsednik Republike, predsednica Vlade i predsednik Narodne skupštine moraju da obrazlože zašto “Skupština nije u mogućnosti da se sastane” i moraju da rade na tome da se u što skorijem roku obezbede uslovi da Skupština može da se sastane.

Sve skupštine u svetu su u zasedanju. Sve skupštine u regionu rade. Narodna Skupština republike Srbije se sastajala i u vreme Prvog svetskog rata van zemlje, na Krfu, gde god je trebalo.

DJB pokreće krivičnu odgovornost predsednice Narodne skuštine, predsednika Republike i predsednice Vlade za očigledno kršenje Ustava. Ako dopustimo ovakvo kršenje Ustava, to će značiti da je Srbija patentirala recept za izvođenje državnog udara i u budućnosti: sastanu četiri fizička lica, Vučić, Brnabić, Gojkovićeva i Vulin, odluče da Skupština nije u mogućnosti da se sastane, nikoga ne obaveste o tome nego samo proglase vanredno stanje i na sebe preuzmu nadležnosti Narodne skupštine.



Pročitajte još i:

(Video) Osam poslanika potpisalo zahtev za sednicu Skupštine i vraćanje Srbije u ustavni okvir

Poslanici DJB: Otvoreno pismo svim narodnim poslanicima

(Video) Poslanici DJB zahtevaju hitan odgovor zašto je suspendovana Narodna skupština

Predsednik SNS-a prekršio Ustav, suspendovao Skupštinu i proglasio vanredno stanje

DJB poziva na uzdržavanje od politizacije epidemije koronavirusa

DJB poziva sve narodne poslanike da zahtevaju sednicu Skupštine

Narodni poslanici DJB pozvali predsednika Ustavnog suda, Vrhovnog kasacionog suda i državnog tužioca da reaguje na kršenje Ustava

(Video) Poslanici, zato što ste dozvolili kršenje Ustava, sudiće vam buduće generacije

DJB zahteva od Ustavnog suda da po hitnom postupku suspenduje protivustavnu odluku o vanrednom stanju dok o njoj ne odluči Skupština

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar