Саопштењe

РИК спровео поновљене изборе по неправоснажном решењу за које је вероватно да ће бити поништено

РИК је спровео поновљене изборе 01.јула 2020.године по два решења, која у тренутку одржавања избора НИСУ БИЛА ПРАВОСНАЖНА, с обзиром да је против тих решења ДЈБ изјавио приговоре који је РИК одбио и на њих ДЈБ поднео жалбу Управном суду. РИК је пожурио да поновљене изборе закаже што пре, иако је морао да остави довољно времена да сви рокови за приговоре и жалбе истекну.

Иако упорно одбија да призна да су избори пали, РИК сваком својом новом радњом ту чињеницу потврђује. Наиме, када се изборни процес одржава у складу са законом, след сваке појединачне радње је логичан и не доводи до апсурдних ситуација. Када се, са друге стране, закон крши и такво кршење прикрива, а то РИК управо и ради, свака од спроведених радњи доводи до бесмислених последица.

Додатно, приговор ДЈБ на Решење у о утврђивању бирачких места је одбијен на непостојећој имејл седници РИК-а, од које се и сами чланови РИК-а ограђују. Ово су све чињенице да је такво одлучивање не само незаконито, већ и немогуће, с обзиром да се уопште не зна да ли су чланови РИК-а гласали за ту одлуку или је то учинио неко трећи, користећи имејл налоге без електронског потписа, као што то Закон налаже.

Након одбијања приговора, изјављена је жалба Управном суду о којој још увек није одлучено. Уколико се жалба усвоји, а не видимо како је могуће да се то не деси с обзиром да се и не зна ко су била лица која су користила имејл налоге који су третирани као гласови за одлуку, створиће се немогућа правна ситуација у којој су поновљени избори одржани по НЕПОСТОЈЕЋЕМ решењу РИК-а.

Управо из свих ових разлога, још једном позивамо чланове РИК-а који се до сада нису оградили од одлука РИК-а, да прекину са кршењем закона и урушавањем угледа државе и да заједно констатују да је изборни процес по закону ништав и да исти није могуће спровести до краја.

Прочитајте још и:

Све одлуке које је РИК наводно донео ЕМАИЛ-ом су ништавне, тачније не постоје

Тужилаштво није заштитило доказни изборни материјал по кривичној пријави ДЈБ. Захтевамо надзор од Апелационог тужилаштва

ДЈБ послао извештај Савету Европе о изборима у Србији

ДЈБ са 2700 приговора оборио изборе. Још само да натерамо РИК да то и призна

ДЈБ подноси преко 2700 управних тужби за обарање избора на преко 2700 бирачких места

ДЈБ увидом у џакове открио начин изборне преваре, поднета кривична пријава

ДЈБ: Открили смо крађу, проценти су унапред додељени, па после пеглани – пребројаћемо сваки џак!

РИК одбио да провери садржај записника, следећи корак Управни суд

РИК пропустио законски рок, ДЈБ захтева понишавање избора и расписивање нових

ДЈБ поднео приговор на понављање избора, РИК пропустио рок

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар